Kad jednog dana nestane Corona virusa, neke dobre stvari ne smiju nestati, kao ova

Svakodnevno nas već skoro mjesec dana granatira “crna statistika”. Broj novooboljelih, testiranih, pozitivnih, umrlih… od Corona virusa. Na razini cijele države, pa brojke iz entiteta, pojedinačno, pa po županijama, kantonima, općinama. Da poludiš, od brojki i monotonije. A nije sve tako crno i dosadno ni u ovo, što bi hrvatski premijer Plenković rekao “novo, normalno” vrijeme. Vjerojatno je htio reći kao se na ovo novo vrijeme moramo adaptirati. I život iznova učiniti raznolikim, zanimljivim.

Piše: Milan Šutalo, Hrvatski Medijski Servis

Danas se provezem gradom (Mostarom). Puste ulice, tek po neki automobil i prolaznik s maskom. Na prvi pogled život stao. Na drugi i nije baš tako. Radnici, ne znam koje tvrtke, završavaju izgradnju ulice koja spaja naselje Rudnik s novim mostom preko Neretve. I radovi na mostarskoj zaobilaznici, što ono kažu, u punom jeku. Radnici polažu, valjda, neke cijevi za oborinske i kanalizacijske vode. Radi se i produžetak ceste do Smrčenjaka u naselju Cim. Dobro je, pomislih, građevina nije stala. Bar netko radi.

Večeras na mom HMS-u čitam počinje gradnja, ako sam dobro razumio, na cesti Stolac Neum, dionice Broćanac- Prapratnica. Evo još jedne dobre vijesti. U SKB Mostar testirano 30 uzoraka i svi negativni na Corona virus, u ZHŽ četiri. Također, negativni. Sa Sveučilišta u Mostaru vijest o 100 izrašenih vezira za zdravstvene djelatnike. Divno. Primjer kako se umjesto dosađivanja i očajavanja može i u ovo corona vrijeme, nešto korisno raditi. I humano.

Na Youtube pogledam popularni srbijanski talk showu “Večer s Ivanom Ivanovićem”. Šprdaju se s Vučićem i vučićima. Zabavno. Prebacim na SUM- Tv školu. Kad ono glumica Tina Laco preko RTV HB i Youtube čita djeci priče. Slušaš, gledaš i uživaš- kao dijete. A ne zaspeš. Ova SUM-ova tv škola je fantastična stvar. I kad jednog dana, nestane Corona virus, tv školu ne treba skidati s tv ekrana. Ni pod koju cijenu.

Dva, dva i pol sata, zabave i edukacije za najmlađe. A neće škoditi ni nama straijima malo podnijetinjiti./HMS/