Kad dođe Papa, bit će potrebno moliti i za Jasmilu Žbanić

Na fotografiji, vrh SDP.a prije par dana klanja Fatihu na mezaru osuđenog ratnog zločinca Rasima Delića, “junaka” “nevine” ABIH. podatak koji Šarčević Franjo i Jasmila kriju skoro ko FTV aferu Reket….

Nakon što sam joj pokazao ovu sliku kao kontraargument njenoj nedosljednosi Jasmila Žbanić  me blokirala na svom profilu.

Napisao sam joj da je licemjerna i nemoralna jer ignorira činjenicu da je vrh SDP-a prije par dana klanjao fatihu na grobu Rasima Delića, prema Haagu, osuđenog ratnog zločinca, i da, što je jako slatko i zanimljivo, nitko od potpisnika pisma Papi , u famoznom pismu, koji je također očito još jedan NGO projekt za pranje love, jer i stranica se bokte napravila, to ne spominje. Što je jako čudno, jer oni su super moralni, cool i nebitno im je iz kojeg naroda dolazi zločinac.pa im nije problem primjetiti šta se događa na bilo kojem seoskom turniru Hercegovine al eto ne vide da elita tzv bosanske ljevice, ne samo da uredno moli fatihu na grobovima, nego to radi i nad grobovima zločinaca.

______piše: Nikola Zirdum l poskok.info

Dok spominju npr. Kordića. Bilo bi čudo da ga ne spomenu.

Napisao sam joj i da bi pristup pitanjima zločina morao biti univerzalan. A ne monoetnički. ili dvoetnički , kroz izučavanje srpskih i hrvatskih bez iti jedne riječi o zločinima ABIH i vrha bošnjačke politike.

Tim ignoriranjem Jasmila i potpisnici pisma od kojih su pola SDP aktivisti ili volonteri, poput SDP-oovog mladog kalkultora od Rame, Šarčević Vrane, koji je bio i na njihovoj listi, samo potvrđuju da oni nisu nikakvi nadnacionalni borci za nenacionalnu Bosnu nego tipični vojnici najsofisticiranijeg i najbolje organiziranog i potpuno razbuktalog nacionalizma u zemlji:

Lijevog, nacionalsocijalističkog bošnjačkog nacionalizma koji se još zove i bosanskohercegoavački nacionalizam iliti nacionalizam tzv NGO elite a koji je potpuno u harmoniji sa klasičnim desnim bošnjačkim SDA nacionalizmom i razlikuje se tek u nijansama i dužini klanjanja džume.

Upravo takvi nacionalizmi, unitarni , razbili su sve višeetničke države svijeta.

Nikada ih nije rabio nacionalizam malobrojnijeg naroda, nego nesnošljivost najbrojnijeg, nespremnost da se prihvati zemlja koja nije po mjeri najbrojnijeg.

Svi unitarizmi bili su uvod u hegemoniju, a hegemonija u rat.

Rat je opet doveo do raspada svih tih zemalja.

Zato je Jasmila kada citira Markešića u krivu. Neće treći entitet dovesti do sukoba nego unitarizam koji svako spominjanje prava malobrojnijih naziva fašizmom.

Markešić kao rahmetli vojnik bošnjačkog unitarizma nije mogao stvar sagledati objektivno. Sarajevska kotlina je duboka. Magle su guste. A autarkija uz metalni okus autoviktimizirane pravednosti na jeziku , sve je jača. Tako je to i s Jasmilom. Pa je red u Sarajevu, kad Papa dođe, i za nju se pomoliti…jer na kraju krajeva cura nije kriva što ne vidi.