Published On: Wed, Apr 17th, 2019

Jutros je pretučen bh. parlamentarac i bivši ministar, nokautiran ispred Doma zdravlja

Bivši ministar zdravlja Republike Srpske i aktualni zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Dragan Bogdanić jutros je napadnut u Tesliću.

Mediji javljaju da je zbog napada na Bogdanića, u tijeku saslušanje Ilije Pavlovića (56), također iz Teslića.

Jedan od očevidaca napada ispričao je da je primjetio Pavlovića  kako je izašao iz auta i krenuo udarati Bogdanića.

– Mislim da ga je dva puta udario šakom u glavu, bukvalno ga nokautirao i Bogdanić je pao na zemlju, a tom prilikom su mu pukle i naočare. Napad se dogodio u blizini Hitne pomoći, gdje se Bogdanić zatim obratio i ukazana mu je liječnička pomoć – pojasnio je očevidac, prenosi Avaz.

Napadač je bio suvozač u automobilu, kojeg je navodno vozio muškarac, koji je pretučen tijekom nedavnog referenduma u Tesliću. Osobe koje su napale tog muškarca, također neslužbeno su se dovodile u vezu s Bogdanićem.

U PU Doboj rekli su za Srpskainfo da im je u 12 sati prijavljen napad na Bogdanića i da je na saslušanju osoba koja se dovodi u vezu sa napadom, te da je o svemu obaviješten i dežurni tužitelj.

Bogdanić se javio na novinarski poziv i rekao da za sada ne može ništa komentirati.

Sugovornici upućeni u slučaj ističu za medije da već duže vrijeme traje sukob između Bogdanića i Pavlovića, a bivši ministar je, gostujući na jednoj od televzija, rekao da je policiji i tužiteljstvu prijavio prijetnje od jednog “lokalnog opasnog tipa”.

Sumnja se da je upravo mislio na Pavlovića, prenosi Avaz.