Published On: Pon, sij. 14th, 2019

JURAJ JOSIPOVIĆ: Čović ne bi smio ići u Sarajevo, jer time vrijeđa sve Hrvate , pobijene i prognane od strane ABIH

Zastupnik hrvatskog podrijetla u njemačkom Bundestagu Juraj Josipović izjavio je kako je nedopustivo ponašanje člana  Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i njegovo veličanje ratnih zločinaca poput Rasima Delića baš kao i činjenica da kontakte s njim ostvaruje predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović te je ocijenio da će međunarodna zajednica na to sigurno reagirati osudom.

Džaferović ne poštuje odluke Ustavnog suda

U intervjuu za sarajevski portal Vijesti.ba Josipović je kazao kako je jasno da se Džaferović kao formalni član Predsjedništva BiH ponaša neprihvatljivo kada ne poštuje odluke Ustavnog suda BiH koji je proglasio nedopustivim slavlje ratnih zločinaca ali i trenutni izborni zakon. Josipović poziva Džaferovića da se ugleda na Dodika i da pokrene inicijativu da se Izborni zakon uskladi s Ustavom. Točno ono da uradi što je uradio Parlament RS-a.

Čović je uvrijedio sve prognane Hrvate

 

“Dragan Čović i sve hrvatske partije trebaju prestati odlaziti u Sarajevo, druženjem s Bošnjacima oni veličaju zločine protiv Hrvata”, kazao je Josipović. Na pitanje zašto ne osudi druženje Čovića s Dodiko, Josipović kaže: Dodik nije ratni lider a ovi u Sarajevu si bili u direktnoj vezi s džihadistima, oštar je Josipović.

Istaknuo je kako Čovića i Dodika napadaju jedino osobe kojima o strankama ovisi egzistencija pa se oni boje gubitka stečenih položaja, ili oni pojedinci koji se boje pokretanja istraga za ratne zločine Armije BIH.

Sarajevo traži paradržavu, smatra Josipović

Ocijenio je kako postupci Dodika i Čovića nemaju nikakve veze s antibosanskim vrijednostima nego se temelje na poštovanju osnovnih ljudskih prava i ravnopravnosti svakog pojedinca.Njih dva jačaju državu BIH i pomiriju zavađene narode. Činjenica je da su Dodik i Čović uspjeli dovesti poštivanje do jučer zaraćenih Srba i Hrvata na zavidan nivo. Isto to mora se postići s Bošnjacima i imat ćemo snažnu Bosnu, stava je Josipović.

On je osudio napade na Dodika: Taj čovjek je pomiritelj naroda i državnik. On gradi autoputove i jača vjeru Hrvata u zemlju BIH. Treba ga nagraditi a kazniti one koji si smatraju da je Bosna njihova. Oni žele od tronacionalne države napraviti paradržavu. Uz to sve ne žele kazniti svoje ratne zločince.

Josipović Juraj smatra da je razvidno kako je Tužiteljstvo u BIH korumpirano jer se zločini jedne vojske ne procesuiraju.

Josipović je kazao još šta mora Čović:

Mora promijeniti styling, mora ovo mora ono… itd.

Na stranu ironija, na pitanje novinara, Juratoviću,  što se ne bavi sobom, i otkud mu potreba da se uporno nameće kao nekakav autoritet u BIH, i koliko ga za to Arapi plaćaju, zacrvenio se i  kazao je da se žuri.

Na pitanje novinara Poskoka, oće li nama dati 10% arapskih para, da ga prestanemo zajebavati u satiričnim člancima, rekao je, da ovaj mjesec radi generalku na Bentleyu, i da je kratak s lovom.

Zamolio nas je da ne pišemo da ga plaćaju Arapi. I da to ne mora baš svatko znai.

Pa evo nećemo to više pisati.