Published On: Wed, May 6th, 2020

KAKO JE JNA OFICIR POSTAO EL FATIHOV SIN: Granatirao je Sarajevo, no to mu je oprošteno, dobio je samo 2.5 godine zbog islamističkih klanja zarobljenih civila

General Enver Hadzihasanović, osim što je poznat kao mudžahedinski zapovjednik i rekorder u “smiješnosti” kazne ( Na. Haaškom sudu koji se pokazao više kao šerijatski manje kao europski, još manje kao svjetski,  dobio je samo 2.5 godine zbog zapovjedne odgovornosti nad El Mudžahidom, nakon što je ta “ANTIFAŠISTIČKA TEKOVINA” od postrojbe , kako ih ono političko smeće, Komšić naziva, odrubljivala glave zarobljenicima,

Komšić nakon ove izjave slobodno može zaboraviti, doživotno da će hodati  onim dijelovima BIH na kojima njegov El Mudžahid nije uspio klati. Ostat će upamćen ne samo kao Željko Bez Naroda, nego i kao Željko Bez Zemlje.

Hadzihasanović međutim ima još jedan kuriozitet.

Ubijao  i Bošnjake

Ovaj detalj je naravno zanimljiviji našim čitateljima islamske vjeroispovjesti, pošto se ne kače tako snažno na tekstove u kojima pišemo recimo o pobijenoj hrvatskoj djeci Viteza ili Grabovice.

Enver je bivši  oficir JNA, koji je u prvim danima rata aktivno sudjelovao u agresiji JNA na Sarajevo.

Kao komandant 49. Mehanizirane brigade JNA, sa sjedištem u Lukavici, Hadžihasanović je svjedočio predratnom naoružavanju Srba ali i sudjelovao u blokadi Sarajeva.

Naime, prvog ožujka 1992. godine Hadžihasanović je predvodio jedinicu JNA koja je vojno zauzela vodovod u sarajevskom naselju Mojmilo, dominantnu uzvisinu sa koje se kasnije otvarana topovska vatra na cijeli prostor novog dijela Sarajeva.

Izgovor za ovakvu aktivnost raspoređivanja topničkih cijevi na uzvisinu s koje je mnoge Sarajlije kasnije zadesila smrt Hadžihasanović je opravdavao kao “strah JNA da bi netko mogao otrovati vodu”, što samo po sebi govori o kakvoj je osobi riječ.

U svjedočenju Sefera Halilovića, još jednog junaka kojeg je Haaški sud amnestirao za Grabovicu tako da mu ni naši sudovi ne mogu suditi, navodi se da je Rasim Delić isto tako  i vrlo vjerojatno bio jedan od onih koji su granatirali Sarajevo. Kuriozitet II je taj da mu je upravo Kanton Sarajevo nedavno podigao medijski spomenik. Iako znaju da je osuđeni džihadist i ratni zločinac.

Tako je to u Kantonu El Fatihovih sinova. Ataturkovom Kantonu, koji slavi uspostavu Genocidne Tvorevine u predvečerje Genocida nad Armencima. Turske.

Zanimljivo je i ovo. Ostatku BIH Prostor Džihada šalje packe za svako koketiranje s osuđenim ratnim zločinima.
Prošli mjesec vidjeli smo kako Prostor Džihada osuđenog džihadistu Rasima Delića uzdiže na pijedestal časti. Bez reakcije OHR-a koji je postao kurator istog tog šovinizma.

Ovdje vidimo i gore pomenutog. Iako osuđen ratni zločinac, zbog džihada, SDA ga koristi kao reklamu za izbore. Jer valjda kod tog biračkog tijela, potpora onog koji nije sankcionirao ISIL-ovce El Mudžahida, donosi glasove.