Published On: Sub, tra 20th, 2013

JUNAK OD POLJA BIJELOGA: Tarik Kuruglić skočio u nabujalu rijeku i spasio djevojku sigurne smrti

Bjelopoljac Tarik Kuruglić je iz valova sigurne smrti spasio bjeopoljku AZ (26), koja je s mosta u naselju Nikoljac skočila u nabujalu rijeku sa namjerom da sebi oduzme život
Tarik Kuruglić se sa svojim drugom Vladom Bulatovićem oko 14 sati kolima vozio prema centru grada, kada su ugledali okupljene građane na mostu. Tada su čuli da je u rijeku skočila neka djevojka.
“Odmah smo se okrenuli i kolima krenuli nizvodno od mosta prema naselju Pruske, u namjeri da vidimo što se događa s djevojkom”, skromno i tiho objašnjava ovaj dvadestjednogodišnjak.
Kada su nizvodno zastali na obali Lima i ugledali nepomično tijelo djevojke kako pluta, Kuruglić je skočio u hladni Lim i hrabro zaplivao prema tijelu, koje je voda nosila nevjerojatnom brzinom. Doplivao je do tijela djevojke, uhvatio je rukom i plivao prema obali. Kada je doplivao do obale s tijelom nesretne djevojke, gotovo na izmaku snage, okupljeni mladići su mu pomogli da tijelo djevojke izvade na obalu. Djevojka nije davala znakove života, već je ekipa hitne pomoći koja se brzo našla na licu mjesta i samo sposobnost dežurnog ljekara Besima Kadića poslije petnaestak minuta uspjela nesretnu djevojku vratiti u život.
Djevojka je hospitalizirana u bjelopoljskoj bolnici i nalazi se izvan životne opasnosti. Dok je trajala drama, još jedan hrabri Bjelopoljac je pokušao spasiti utopljenicu. Naime, komandir jedinice Službe zaštite i spašavanja, Zoran Puletić je vidjevši da je djevojka s mosta skočila u rijeku, i sam skočio u namjeri da je spasi. Međutim, tijelo djevojke je rijeka brzo nosila, tako da je bilo nemoguće stići. Puletić se povrijedio boreći se s valovima nabujale rijeke, tako da je i on zbog zadobijenih povreda hospitaliziran u bjelopoljskoj bolnici. Na pitanje novinara što misli o svom današnjem podvigu, Kuruglić kaže:
“To što sam ja uradio danas mislim da nije ništa posebno i smatram da bi većina građana uradila isto pokušavajući spasiti nekog od sigurne smrti”, kaže ovaj skromni mladić i dodaje da mu nisu poznati razlozi zbog kojih je ova mlada djevojka odlučila sebi oduzeti život na ovakav način, ali kaže da mu je drago što se sve dobro završilo i što je ona ipak živa.
( Kodex / aa)