Published On: Sub, velj 13th, 2021

JUNAK NAŠEG VREMENA: Rekorder sa 54 000 KM neplaćenih kazni

Policija navodi kako je automobil privremeno oduzet, a protiv vozača će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Muškarac iz Prijedora D.V. je, vozeći neregistrovani automobil, bez vozačke dozvole, načinio prometne prekršaje za koje je kažnjen ukupno 53.889 KM, koje nije izmirio.

Otkriven je u rutinskoj kontroli prijedorske prometne policije koja je zaustavila putničko motorno vozilo marke “Opel Vectra”, kojim je upravljao.

”Kontrolom je utvrđeno da vozilo nije registrirano i da je D.V. upravljao vozilom, prije stjecanja prava na upravljanje, a provjerom kroz službene evidencije, utvrđeno je da po osnovu neplaćenih kazni duguje 53.889,40 konvertibilnih maraka”, priošćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

U priopćenju se navodi da je automobil privremeno oduzet, a da će protiv D.V. nadležnom sudu biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>