Published On: Sri, pro 1st, 2021

Jug Srbije u šoku i tuzi nakon masakra u školskom autobusu, razrednica ubijene djevojke: ‘Proklet bio, ubojico!‘

Kao mogući motiv spominje se sukob dvije lokalne autobusne tvrtke, malo je vjerojatno da se radi o terorizmu.

Tri osobe, vozač autobusa i dvoje tinejdžera, u dobi od 18 i 19 godina, ubijeni su na zapadu Kosova kada je maskirani muškarac otvorio vatru u autobusu u kojem su bili putnici, uključujući i učenike koji su se vraćali kući.

Napad se dogodio u blizini grada Dečana, oko 90 kilometara od glavnog grada Prištine.

Informativni portal Kossev izvještava o mogućim motivima teškog zločina koji se dogodio u petak oko 19 sati na putu Dečane-Glođane. Najmanje jedna osoba je ranjena, ali nije u životnoj opasnosti i smještena je u bolnici u Peći.

Noć nakon tragedije još uvijek nema uhićenih, a policija ne vjeruje da se radi o terorističkom činu, ističući da je vjerojatno meta napada bila „određena osoba“.

– Nema razloga da vjerujemo da u ovom slučaju imamo posla s terorističkim napadom na autobus. Moguće je da je meta napada bila neka određena osoba. Svi tragovi se istražuju, kazao je zamjenik načelnika policije u Peći Veton Elshani.

Kao mogući motiv spominje se sukob vozača autobusa tvrtke ‘Erblini’ s nekim od drugih prijevoznika, međutim direktor autobusnog kolodvora u Đakovici Flamur Bicurri to nije mogao da potvrditi.

Predsjednik općine Glođane Mustafa Selmani izjavio je noćas medijima da je prema prvim informacijama nepoznata maskirana osoba izašla iz zasjede i pucala iz kalašnjikova.

Jedan od svjedoka, koji je bio na prvom sjedalu, rekao je da se sve dogodilo izuzetno brzo, javila je Gazeta Express.

– Bili smo u autobusu. Maskirana osoba s puškom u ruci se pojavila i počela pucati na nas. Sve se dogodilo vrlo brzo, rekao je.

Stradali su dečko i djevojka iz Glođana koji su se vraćali iz škole u Đakovici, a u autobusu je u trenutku napada bilo osam osoba.

Glavni ravnatelj policije Samedin Mehmeti rekao je da se istraga odvija u dva ili tri smjera kako bi se rasvijetlio zločin.

– Trenutno imamo dva ili tri traga koja slijedimo. Nažalost, ne možemo iznositi detalje jer je istraga u početnoj fazi, rekao je Mehmeti za TV Klan Kosova.

Potvrdio je da je u tijeku intenzivna potraga za jednom osumnjičenom osobom, ali i da ispituju osobe koje bi mogle biti povezane sa slučajem.

Također je potvrdio i da su stigle policijske jedinice sa psima, ali napomenuo da je istraga otežana zbog jake kiše.

U međuvremenu, cijelo Kosovo tuguje za tragično stradalima, a posebno za dvoje tinejdžera, L.H. i G.M.

Razrednica ubijene djevojke, inače učenice srednje medicinske škole koja je sanjala o tome da postane liječnica, oprostila se od nje putem Facebooka.

– Proklet bio ti, kriminalcu, koji si ubio moju učenicu. Sućut obiteljima svih koji su večeras ubijeni – napisala je ona.

– Imala je 17 godina, išla je u medicinsku školu i vraćala se iz škole. Bio je to školski red vožnje, vraćala se kao i svakog dana autobusom, kao i svi učenici, rekla je razrednica.

– Nikada nije pričala o bilo kakvim problemima na autobusnoj liniji. Njezina želja je bila da postane liječnica, rekla je razrednica za RTK.

(izvor: jutarnji.hr)

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Mornar
Mornar
1 mjesec prije

Pazi Bogati naslova:jug Srbije,a nije Kosovo u pitanju.

Srbin Krstaš
Srbin Krstaš
Odgovori   Mornar
1 mjesec prije

mornare plovi plovi sinjim morem, ali dok ne budeš član UN, i dok te neprizna država od koje si se secesionisao, do tada je ispravno juga Srbije,inače na ovako tužnu vjest ti pričaš o jugu ili tzv kosovu, idi se lječi.

Dedzal
Dedzal
Odgovori   Mornar
1 mjesec prije

Znas kako care ovdje kontaju ako napisu nesto protiv Bosnjaka ili Albanaca pozitivno za Srbe da ce nesto politicki uradit…za 4 godine saveza sa dodikom rezultat nula zero …jos se takmice ko ce izjaviti kakvu gadost protiv Bosnjaka…i lajkuju svi te gluposti kao jesmo im kazali aha …tako jadno …boze moj…suncokreti pravi🤦‍♂️🤦‍♂️

Ganga🐉
Ganga🐉
Odgovori   Dedzal
1 mjesec prije

tračaš ,znači i tom si sklona

Ganga🐉
Ganga🐉
Odgovori   Mornar
1 mjesec prije

allaha ti?