Published On: Mon, Oct 17th, 2016

JOVO NANOVO Stočani na izbore izlaze u studenom


Ponovljeni izbori na području općine Stolac najvjerovatnije bi se trebali održati u studenom. Središnje izborno povjerenstvo jučer je imalo radnu nedjelju, zasjedao je kolegij, a u narednim danima mogla bi se očekivati i odluka o poništenju izbora u Stocu. Nakon što ona bude donesena, treba nekoliko dana da postane pravosnažna, te je potom u roku od 15 dana nužno organizirati izbore.
Pošto je procedura takva, izvjesno je da izbora za Stolac u listopadu neće biti, potvrdio je za Republikainfo.com član SIP-a Vlado Rogić koji vjeruje da će oni biti održani u studenom.
Podsjetimo, aktivisti Inicijative za Stolac 2.listopada su u tom gradiću nasilno prekinuli izbore, te su fizički, od strane bošnjačkog kandidata za načelnika – Salmira Kaplana napadnuti predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva i član biračkog odbora. S biračkih mjesta ukradene su i glasačke kutije, a sve se željelo prikazati kao “volja građana”, dok se zaparavo radilo o aktivistima Inicijative za Stolac, koji su prekinuli stolačke izbore.
Uz Mostar, Stolac je tako postao još jedan grad u Hercegovačko neretvanskoj županiji u kojem 2. listopada izbora nije bilo.  “(K.S.P/Republikainfo.com)