Published On: Sat, Aug 24th, 2013

Jovankino stanje se blago poboljšalo, ali su joj tlak i puls i dalje nestabilni: Ima rak dojke koji je

NAKON intenzivne terapije i njege došlo je do blagog poboljšanja svijesti udovice bivšeg predsjednika SFRJ-a Jovanke Broz, priopćeno je iz Kliničkog centra Srbije, javlja B92.

Ipak, navodi se da je ona i dalje hemodinamski nestabilna, odnosno da je u stanju poremećenog krvnog tlaka i pulsa. Također piše da je Jovanka Broz pod stalnim, intenzivnim liječničkim nadzorom, da se njeno stanje detaljno prati i primjenjuju mjere koje su uobičajena procedura kod ovakvih stanja.

“Ako bude bilo kakvih promjena u zdravstvenom statusu gospođe Broz, Urgentni centar će se oglasiti priopćenjem tijekom današnjeg dana, a ako ne bude promjena, priopćenje o njenom zdravstvenom statusu objavit ćemo narednog dana”, navodi se.

Blic: Jovanka ima rak

Kako saznaje Blic, liječnici su konstatirali da Jovanka ima rak, što je pokazala i rana na prsima. Jovanka je odmah operirana, a dodatne analize tek će pokazati stadij tumora, rekao je Blicov “dobro obaviješteni sugovornik”. Pojavili su se i navodi kako je rak metastazirao, ali službene potvrde ovih informacija zasad nema.

Organizam u teškom, septičnom stanju

Podsjećamo, Jovanka Broz dovezena je jučer u 13,30 u vrlo teškom i polusvjesnom stanju na odjel za reanimaciju. Na tijelu ima dekubitalne rane i ranu na grudnom košu nepoznatog porijekla. “Odmah smo pristupili reanimaciji i liječnici se bore za njen život jer je njen organizam u septičnom stanju, odnosno na početku sepse. Dovezena je u pratnji dva rođaka, a koliko znamo, duže se vrijeme odbijala liječiti, tako da je njezin organizam u jako zapuštenom stanju”, rekao je direktor Centra za hitnu pomoć u Beogradu Zlatibor Lončar medijima.

Posjetio ju je premijer Ivica Dačić, ali nije davao izjave. Prije njega Jovanku je posjetio i ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.

Jovanka Broz rođena je 1924. godine u Lici. 1952. udala se za Josipa Broza Tita s kojim je živjela do njegove smrti 1980. 89-godišnja Jovanka od Titove smrti živi vrlo povučeno i poprilično skromno u beogradskom naselju Dedinje. Nakon Titove smrti njezina je imovina nacionalizirana, a ona je stavljena u kućni pritvor. Rijetko istupa u javnosti.