Published On: Mon, Dec 15th, 2014

Josipović: Želim glasove birača iz BiH, ali tamo neću voditi predizbornu kampanju

SDP-ov predsjednički kandidat i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović izjavio je kako želi dobiti i glasove hrvatskih državljana u BiH, ali da neće voditi predizbornu kampanju u toj zemlji.

“Poštujem sve naše građanke i građane bez obzira na to gdje žive, naravno i one koji su u BiH, i stalo mi je do njihovih glasova i želim dobiti njihove glasove, ali posebnu kampanju u BiH ipak neću voditi“, rekao je odgovarajući na novinarska pitanja na rivi u Pločama, gdje se kao predsjednički kandidat družio s građanima, javlja Hina.

Josipović je najavio da će sutra otputovati u službeni posjet BiH i sastati se s hrvatskim članom bosanskohercegovačkoga Predsjedništva Draganom Čovićem, dodajući kako kampanje neće biti.

“Siguran sam da su građanke i građani Bosne i Hercegovine prepoznati ono što sam radio u BiH, za BiH, pa, ako hoćete, i za Hrvate u BiH kao jednog od konstitutivnih naroda u BiH”, poručio je Josipović.

Na pitanje hoće li glasovi dijaspore biti ‘jezičac na vagi’ koji će odlučiti na predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj 28. prosinca ove godine, Josipović je odgovorio kako “na građanke i građane ne gleda kao na dijasporu ili nedijasporu”. “Svaki glas jednako vrijedi i u ukupnom zbroju bit ću pobjednik”, dodao je.