Published On: Sub, stu 1st, 2014

Josipović: Sad je prilika, možda i posljednja, da u BiH urede odnose da se svi osjećaju dobro

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović komentirao je i nedavno održane izbore u Bosni i Hercegovini te najavu savezništva Nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika i HDZ BIH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Mislim da prije svega oni koji su izabrani pred svojom državom i svoja tri konstitutivna naroda i svim drugima koji žive u BiH imaju ogromnu odgovornost. Mislim da je sad ključni trenutak u kojem imaju pa možda i zadnju pravu priliku da bez ozbiljnih velikih konflikata urede unutarnje odnose na način da se svi osjećaju dobro, da sva tri naroda BiH prepoznaju kao svoju domovinu koju žele uvesti u EU. Ja sam uvjeren da izabrani političari imaju taj kapacitet, ja im želim sve najbolje. BIH je naš najvažniji susjed”, izjavio je Josipović za televiziju N1.

Upitan bi li podržao ustavne promjene i stvaranje trećeg entiteta u BiH kao što je jedan od političkih ciljeva izabranih, Josipović je odgovorio:

“Potpuno je svejedno što ja bih ili ne bih podržavao, ja sam predsjednik Hrvatske, susjedne zemlje. Sve čime su oni zadovoljni ja ću podržati rukama i nogama. Prema tome, ono što mislim da je najveća zadaća nas susjeda jest to da budemo dobar katalizator, da podržimo naše susjede da između sebe nađu rješenje.

“Mi smo prijatelji BIH, ali nismo njeni stanovnici, BiH je zemlja njenih građana, a mi smo se profilirali kao dobar prijatelj. Isto tako mislim da je posebno Hrvatska učinila puno da međunarodna zajednica na jedan bolji, kvalitetniji način prepozna važnost BiH i tu suptilnost odnosa”, kazao je Josipović za N1.

 

HMS

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare