Published On: Sri, kol 4th, 2021

Josipović: Pupovac i Milošević podlegli su pritisku Beograda, zato nisu u Kninu

O ORGANIZACIJI i proslavi Oluje, predsjedniku Republike i pozdravu Za dom spremni u Newsroomu N1 televizije je govorio bivši predsjednik Ivo Josipović.

“Službe koje organiziraju cijelu manifestaciju su očito nesposobne”, rekao je Josipović i dodao: “Ne mislim da general Džanko, koji se, istina, ne uklapa u standarde tvrde desnice, ne vidim da je to razlog zašto ga ne bi zvali na prijem.”

Istaknuo je da proslava Oluje uvijek ima političku dimenziju. “To što prijem predsjednika Republike neki bojkotiraju jest politika. Bez obzira na to voli li netko predsjednika ili ne, on predstavlja Republiku Hrvatsku i on je, uvjetno, utjelovljenje RH, taj trenutak i dolazak na taj prijem je poštovanje predsjednika i institucija.

Ako je netko tako veliki domoljub kao što govori, trebao je zažmiriti taj dan i doći na prijem”, komentirao je bivši predsjednik.

“Proslava Oluje treba biti prilika za građenje novih mostova”

Potpredsjednik vlade Boris Milošević ove godine ne dolazi u Knin.

“Pogledajte malo kakvo smo društvo postali i kakva je regresija društva. Na stratištima gdje su naši Srbi stradali i u Gruborima sam bio prije desetak godina… Dobro je što je prošle godine potpredsjednik Milošević bio tamo, a Medved u Gruborima, a ovo što se danas događa je izraz partnerstva HDZ-a i SDSS-a. Do ovoga je očito došlo jer su Pupovac i Milošević bili pod pritiskom Beograda i očito su se HZD i SDSS dogovorili da će ove godine napraviti pauzu”, naveo je.

Istaknuo je da proslava Oluje treba biti prilika za građenje novih mostova. “Pobijedili smo u ratu, sada moramo pobijediti u miru. Proslava Oluje je sjajna prilika da se naprave iskoraci. Ove godine tih iskoraka neće biti”, rekao je.

“Krajnje je vrijeme da se isticanje ustaških simbola kažnjava”

Dotaknuo se i HOS-ovaca, koji također sudjeluju u obilježavanju Oluje, te kontroverznog pozdrava Za dom spremni.

“Nakon zadnje promjene prakse, da se ne kažnjava uzvikivanje ZDS-a, policija više ni ne podnosi prijave.

Krajnje je vrijeme da Hrvatska donese vrlo jasan zakon koji kaže da će se isticanje profašističkih, ustaških simbola kažnjavati”, jasan je Josipović.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x