Published On: Pon, pro 27th, 2021

Josipović otkrio zašto odbija komentirati situaciju u BiH: Što god kažete, bez obzira na najbolje namjere…

Uopće ne sumnjam da će bogata povijest i kultura Crne Gore, bez obzira tko bude na vlasti, biti čvrst temelj očuvanja crnogorskog identiteta, kazao je u intervjuu portalu CdM univerzitetski profesor i bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović. On poručuje da je važno da Crna Gora što prije sprovede reforme i zaključi pregovore s EU. Josipović naglašava da taj put nije, li lagan, ni brz, ali da je nagrada na kraju puta velika.

Josipović se, između ostalog, dotakao i situacije u Bosni i Hercegovini.

– Već dulje vrijeme potpuno izbjegavam komentirati stanje u i oko BiH. Naime, tamošnji političari i stranke, pa i cijelo društvo toliko je podijeljeno, s drastično različitim viđenjem budućnosti te zemlje, da što god kažete, bez obzira na najbolje namjere, nekome to bude povod za zaoštravanje, bilo unutarnjih, bilo međudržavnih tenzija. Osobno, meni je BiH osobito draga zemlja. U vrijeme mog predsjedničkog mandata bili smo znatno popravili odnose. Danas je u BiH stanje ozbiljno i nikakvim komentarom ne želim dolijevati ulje na vatru.

O budućnosti BiH mogu i moraju odlučiti tamošnji političari, institucije i građani. Što se predsjednika Milanovića tiče, mislim da nema zlih namjera kakve mu neki pripisuju, da i on želi BiH dobro, da želi da ta zemlja uđe što prije u EU. Ali je često, ne samo kada je riječ o BiH, izričaja koji može biti prijeporan, nekada i neodmjeren, može koga povrijediti. Posebno kada je riječ o međunarodnim odnosima. Za mene je uvijek bilo važno naglasiti da valja poštivati suverenost BiH, paziti na granicu čiji prelazak znači miješanje u unutarnje poslove druge zemlje i znati kako o sudbini BiH mogu odlučivati samo građani i institucije te zemlje, uvažavajući specifičnosti koje proizlaze iz činjenice postojanja tri konstitutivna naroda.

guest
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
7 mjeseci prije

Tako he gosp.Josipovic,cutanje je zlato.

drZlikovac
drZlikovac
7 mjeseci prije

Za početak ukinuti cetnitet…najveća je pogreška to što su Amerikanci spriječili potpuni vojni poraz RSrpske.
I samu Srbiju su nakon bombardiranja trebali okupirati…oni su jednostavno već 200 godina izvor nestabilnosti i destabilizirajući faktor na Balkanu..

DžafaPatrijot
DžafaPatrijot
7 mjeseci prije

A bolje i da ne govoriš mliječni- konačno dočekasmo i nešto pametno od tebe. Agnostik !? Ma hajte molim vas !

drZlikovac
drZlikovac
7 mjeseci prije

A ti stara komunjaro vrati najprije židovski stan koji su tvoji dobili…oteto je prokleto ghade komunistički ..

Kiklop
Kiklop
7 mjeseci prije

Da su odnosi izmedju bih i Hratske u tvoje vrijeme bili dobri slazem se, a zasto??? Zato sto si za sve okrivljivao Hrvate bih i davao podrsku Sarajevu .Rekao bih da su bolji odnosi bih i Hrvatske bili za vrijeme Mesica.Po tebi : Za sve probleme u Hrvatskoj krivi su odnosi Sarajeva sa bih Hrvatima.
Ni cevape na bascarsiji ne mozete pojesti.

Prorok
Prorok
7 mjeseci prije

…alal vera gospodine Ivo, da nam je vise ovakvih……

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Prorok
7 mjeseci prije

U pravu si Podržava i Milanovića što je jako pozitivno od njega

Anonimac
Anonimac
7 mjeseci prije

lignja je ipak pizdun