Published On: Uto, sij 6th, 2015

JOSIPOVIĆ I KOLINDA IZJEDNAČENI U HRVATSKOJ: Do kraja kampanje okrenut će se potpuno BH Hrvatima

JOSIPOVIĆ ILI KOLINDA? Stigli rezultati istraživanja o tome tko je zapravo bio bolji u TV duelu na RTL-u

Anketa koju je  je za RTL provela agencija Promocija Plus na uzorku građana u svim hrvatskim županijama pokazuje gotovo nezamislivu izjednačenost unutar same Hrvatske s blagom prednošću Josipovića. Tema hrvatskog pitanja u BIH stoga bi , na radost Hrvata u BIH do kraja kampanje mogla biti artikulirana do maksimuma. I jedan i drugi kandidat/kinja mogli bi tako o hrvatskom pitanju i  o tome kako vide u budućnosti položaj Hrvata u BIH artikulirati do kraja. Josipović do sada nije vukao tog asa iz rukava niti želi u javnost iznositi što je sve činio tajnim lobiranjem za hrvatsko pitanje u BIH a Kolinda se također držala suzdržano nastojeći se ne posvađati s Bancem koji je strogo naklonjen sarajevskim centralisitčkim silama i kojemu je primjerice Vlada Platforme bile posve legalna dok ih je Josipović ignorirao. Hoće li Kolinda briljirati na tom pitanju , pokazati da želi biti predsjednica svih građana i svih Hrvata/ica te se otrgnuti od Karamarkove i Bančeve kontrole i ne talasanja po temi hrvatskog prava na vlastitu autonomiju unutar zajedničke domovine BIH ostaje za vidjeti no gotovo je sigurno da će glasovi iz BIH presuditi….

Čak 805.000 ljudi gledalo je RTL Duel, a da bismo doznali kako ocjenjuju kandidate, agencija Promocija Plus provela je istraživanje na uzorku od 600 osoba u svim županijama, piše RTL.

Rezultat potvrđuje da se radi o najneizvjesnijim izborima u povijesti Hrvatske i da su građani podijeljeni.

Dali su čvrste trojke Ivi Josipoviću i Kolindi Grabar-Kitarović za nastup u debati. Za nijansu bolju ocjenu dobio je Josipović 3.11, a Grabar-Kitarović je ocijenjena s 3.07.

Međutim, kandidatkinja HDZ-a dobila je više petica od aktualnog predsjednika koji je dobio jednak broj trojki, više vrlo dobrih, ali i znatno više dvojki od ispitanih građana.

Kada je riječ o dojmu građana o kandidatima u RTL Duelu, i tu se vodi mrtva trka. Nastup Ive Josipovića pozitivnim smatra 51 posto ispitanika, a Kolinde Grabar-Kitarović 50 posto.

Predsjednik je ostavio loš dojam kod 30,3 posto građana, a nastup njegove izazivačice negativno je ocijenilo nešto manje građana – njih 28,3 posto, piše rtl.hr.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare