Published On: Thu, Jul 4th, 2013

Josipović dolazi u prvi europski službeni posjet BiH

ZAGREB – Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović boravit će u službenom posjetu Bosni i Hercegovini 8. i 9. srpnja, što je njegov prvi službeni posjetu inozemstvu nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, priopćeno je u četvrtak s Pantovčaka.

Hrvatski će predsjednik u ponedjeljak u Sarajevu razgovarati s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH. Susrest će se i s članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH te će biti na radnoj večeri s bosanskohercegovačkim premijerom, ministrima u njegovoj vladi te predsjednicima vlada entiteta.

U utorak će prijepodne hrvatski predsjednik posjetiti distrikt Brčko, razgovarati s njegovim čelnicima i obići gradilište mosta preko rijeke Save, koji se gradi u sklopu koridora Vc.

Istoga dana popodne Josipović će u Tuzli razgovarati s čelnicima toga grada i kantona, te se sastati s predstavnicima Hrvata u Tuzlanskom kantonu. Obići će i budući Hrvatski centar koji je u fazi preuređenja i upaliti svijeću ispred spomen-ploče na Trgu prekinute mladosti postavljene u sjećanje na 71 mladog čovjeka poginulog na tom mjestu 1995. godine.

Na kraju posjeta nazočit će potpisivanju Sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Tuzli i Sveučilišta u Zagrebu.

hina