Published On: Pon, stu 3rd, 2014

Josipović: Bosanski Hrvati mogu biti uzor ostalima u Hrvatskoj

Stotinjak uglednih poduzetnika Udruge bosanskih Hrvata Prsten okupilo se na Susretu članova i prijatelja Kluba poduzetnika u Hotelu Zovko. Uz predsjednika Hrvatske Ivu Josipovića, skupu su nazočili ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora Ivo Jelušić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista Ljubo Jurčić, gosti iz Udruge hrvatskih poduzetnika iz Beča, predsjednik Udruge gospodarstvenika Posušje Veljko Lončar, te njegov zamjenik Franjo Širić. Uzvanike su dočekali predsjednik Udruge Mijo Marić i njegov zamjenik Pavo Zubak, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

O Načinima rada i utjecaju klubova poduzetnika u svijetu na gospodarska i politička kretanja govorio je prof. dr. sc. Darko Tipurić i ukazao na značenje sintagme socijalnog kapitala kao potencijala koji Udruga posjeduje. Svijest o tome što nas povezuje i znanje o ciljevima su jedan od elemenata strategije utjecaja na svoju okolinu. Znanstvenici, poduzetnici, umjetnici iz redova bosanskohercegovačkih Hrvata uvijek su bili perjanica u intelektualnom i znanstvenom miljeu ako pogledamo dublje u povijest. Ništa nije usporedivo sa snagom potrebe da koristimo jedni drugima – poručio je prof. dr. sc. Tipurić naglasivši ulogu ovakvih klubova u svijetu koji imaju veliki utjecaj na politička i ukupna društvena kretanja.

Čuvanje tradicije i običaja kraja iz kojeg ste potekli, zajedništvo koje njegujete, kulturna, ekonomska i socijalna vizija društva koju stvarate još su značajniji kad se uzme u obzir golgota koju ste proživjeli u prošlom ratu, sve izgubili i ponovno izgradili. Prepoznali ste ključne vrijednosti društva koje njegujete, obrazovanje, zajedništvo, ekonomsku viziju – poručio je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović na obraćanju poduzetnicima i prijateljima u Hotelu Zovko, te dodao da briljantnim poslovnim rezultatima i stečenim ugledom bosanski Hrvati mogu biti uzor ostalima u Hrvatskoj, naglašavajući činjenicu da je njegov mandat obilježen odnosima sa susjedima od kojih je BiH najvažniji partner i prijatelj.

O radu i ustroju Kluba poduzetnika govorio je zamjenik predsjednika UBH Prsten Pavo Zubak naglasivši da je plan u skoro vrijeme stvaranje moćne platforme koja će sinergijom i zajedničkim znanjem, snagom i nastupom omogućiti brži razvoj i opstanak svih članova bez obzira na njihovu veličinu i mjesto djelovanja.

Za predsjednika Kluba poduzetnika izabran je ugledni poduzetnik iz Osijeka Marko Pipunić, vlasnik tvrtke Žito, a za zamjenika predsjednika Pavo Djedović, iz tvrtke LeitnerLeitner.

Pipunić je tom prigodom naglasio da Hrvatska nikako nije u tako lošem stanju niti je u njoj loše živjeti, kako nam većina medija svakodnevno poručuje. Zadaća nas poduzetnika jest stvaranjem novih vrijednosti iskoristiti njezine potencijale i preuzeti odgovornost za kvalitetniji život svakog njezina građanina.

/HMS/

 

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare