Published On: Ned, stu 23rd, 2014

JOSIP KLEMM: ‘U Hrvatskoj je dobar branitelj samo mrtav branitelj’

‘Ne opterećujem se novcem, draže mi je da se sa svojim prijateljima i braniteljima držim zajedno. Živim i danas kao normalan čovjek. Predsjednik Republike me proziva da dajemo minimalnu plaću. U mojoj tvrtki je prosjek plaća među najvećima u zaštitarskom biznisu. Plaće su redovite, konkretno 3.400 kuna, uz božićnice’, rekao je predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm u emisiji ‘Nedjeljom u dva’

‘Nakon nesreće prilikom padobranskog skoka, morao sam u mirovinu. Odlučio sam osnovati zaštitarsku firmu i ovom prilikom zahvaljujem se prijateljima, djelatnicima i partnerima što tvrtka ima više od 1.000 zaposlenika’, dodao je o svojoj tvrtki Klemm.

Komentirajući Kolonu sjećanja u Vukovaru, odnosno komentare da su mu neki zamjerili postojanje jedne kolone, Klemm je rekao da je bitno tko govori.

‘U Vukovar su mnogi političari došli da bi vidjeli nerede, u Vukovar moramo dolaziti ponizno’, istaknuo je Klemm.

Kaže da nije imao drugog izbora nego pomoći prosvjednicima u Savskoj. Objasnio je da želi natjerati administraciju da počne raditi. Rekao je da ministar Matić nije riješio probleme branitelja i zato mora otići zajedno sa zamjenicom i pomoćnikom.

‘Nećemo se maknuti iz Savske zbog njihovog nerada i nebrige. To su stvari koje su se nakupile u tri godine. Ako se ne budemo bunili, opet će nam doći zakon u kojem ne sudjeluju branitelji. Sad se radi zakon u kojem sudjeluje Documenta. Hvala im što se brinu za civilne žrtve, ali tko se brine o braniteljima’, upitao je.

Na pitanje zbog čega nisu prosvjedovali kad je HDZ-ova vlada izručila Antu Gotovinu ili zbog privatizacije Ine Klemm je odgovorio da tada nije bio predsjednik udruge. ‘Hrvatski branitelji su legalisti i vjerovali smo u pravdu’, kazao je.

Upitan zbog čega je stalno u vojnoj odori i kakvu poruku time šalje, Klem je odgovorio: ‘Odoru nam nemojte uzimati. Da ste vi bili u odori, onda biste je i nosili’ pojasnivši i da to što on nosi nije službena odora nego dijelovi odore koji se mogu kupiti i u vojnim shopovima i nisu zabranjeni.

‘U srcu branitelja nema mržnje. Zamislite koliko ljubavi je bilo u ovom srcu da brani svoju domovinu. Kad bi branitelji imali svoja prava, sigurno se ne bismo bunili. Ne tražimo ništa što nije u zakonu’, poručio je Klemm.

Na voditeljevo pitanje je li braniteljima potrebno divljenje javnosti jer su se borili za Hrvatsku jednakopravnih građana, odgovorio je kako ‘izgleda da živimo u državi u kojoj postoji američko pravilo – dobar Indijanac je mrtav Indijanac, dobar hrvatski branitelj je mrtav hrvatski branitelj’.

Upitan tko se danas u Hvatskoj bori za jugoslavensku ideju, Klemm nije direktno odgovorio, ali jeoptužio Milanovića da je Domovinski rat nazvao građanskim ratom.

Nije želio izjaviti koga favorizira u utrci za predsjednika te je naveo da ga politika ne zanima, već će se boriti za interese hrvatskih branitelja i građana.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare