JOŠ NIJE OBJAVLJENO TKO JE PRIJETIO BHRT-u: Dići ćemo zgradu u zrak!

Poslovodstvo BHRT-a danas je potvrdilo da su jučer nadležnim bh. institucijama proslijedili određene informacije u vezi s prijetnjama koje su im upućene.

S tim u vezi, iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) također su potvrdili da su sinoć zaprimili dojavu od MUP-a Kantona Sarajevo o tome da je BHRT-u upućena određena poruka prijetećeg sadržaja, o čemu je odmah obavijestila Tužiteljstvo BiH i izvršila uviđaj.

”SIPA u koordinaciji s Tužiteljstvom BiH poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti na otkrivanju pošijatelja poruke i utvrđivanja svih bitnih činjenica u ovom slučaju”, kazala je glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić a prenosi FENA.

Muhamed Bakarević, generalni direktor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine je potvrdio za Dnevni avaz ovu informaciju rekavši kako je prijetnja stigla sinoć na desk BHRT.

”U poruci je pisalo “dići ćemo zgradu BHRT u zrak”. Odmah smo sve prijavili nadležnim službama, te podigli stupanj sigurnosti u objektu. Pojačali smo nadzor nad ulazom. Skrenuli smo pažnju osiguranju da dobro provjere tko ulazi i što unosi”, rekao je Bakarević.