Published On: Uto, velj 8th, 2022

Još jedna nelogičnost oko Schmidta…

Svaki put kad bi Ustavni sud BIH donio neku presudu a koja se potom ne bi implementirala kroz razgovor parlamentarnih stranaka u BIH, dakle legalnim zakonodavnim putem, OHR bi reagirao na način da bi sam preuzeo ulogu zakonodavca te bi nametnuo amandmane.

OHR je išao čak tako daleko da je udarao amandmane i na sam Ustav. Sjetimo se Petritschevih amandmana. Oni su naravno potpuno nelegalni jer OHR nema nikakvu ovlast mijenjati Ustav BIH. No dokaz su koliko je OHR bio osiljen kada je proveo odluku Ustavnog suda BIH o konstitutivnosti svih na cijelom teritoriju BIH. Pri čemu je uradio nešto što nije smio – pogazio je Washingtonski a samim time i Daytonski sporazum.

Upravo OHR-ova odluka o izmjeni odnosa u FBIH, broju kandidata u klubovima naroda u FBIH,  utjecaja je na Izborni zakon koji je Ustavni sud proglasio neustavnim.

OHR sada ima pred  sobom sljedeću situaciju:

  • Izborni zakon koji smo upravo mi iz OHR-a sukreirali i nametnuli, pravila popunjavanja Doma naroda u FBIH koja smo mi u OHR-u nametnuli, sve je to dokinuto na Ustavnom sudu.
  • Bošnjaci se ne žele odreći kolača koji smo im dali. Hrvati ne žele pristati na nova ponižavanja.
  • Što možemo? Igradi i dalje u korist Bošnjaka ili konačno jednom biti korektni i nametnuti privremeni Izborni zakon koji će poštovati odluku Ustavnog suda BIH na način da će omogućuti ustavnu popunu klubova naroda u Domu naroda FBIH?
  • Imamo li mi u OHR-u snage ući u fight s udrugom ćevaplija Sarajevo? Možemo li jednom skupiti snage i pokazati Srbima i Hrvatima u BiH da mi nismo arapski plaćenici?
  • Imamo li snage donijeti privremeni Izborni zakon koji će jamčiti Hrvatima, Srbima i Manjincima u FBIH da im u klubu Hrvata, Srba i Manjinaca u FBIH neće sjediti uzurpatori njihovih prava?
  • Ili ćemo ostati ono što smo oduvijek: Međunarodno tijelo koje je nakojn potpisivanja međunarodnog ugovora o miru, u kojem su jasno precizirane naše ovlasti, sebi dodijelilo samo, prostom samoevolucijom, božanska prava, te od tada mijenjamo ustave ove zemlje, protjerujemo ljude, kršimo ljudska prava i pravimo se važni do neba?

Ako OHR bude pozivao na izbore prema dokinutom zakonu i suflirao SDA retorici kako se na izbore izići mora, suprotno Ustavu, iako znamo da je prije par mjeseci prijetio Srbima u BIH ukoliko iziđu na neustavni dan RS-a prema neustavnom zakonu, bit će tada i Srbima i Hrvatima u BIH jasna jedna jako važna stvar:

OHR je u ratu s dva od tri naroda u BIH. Ne zanimaju ga zakoni, Ustav, mir.

Kako bi očuvali ustavni poredak i mir u BIH Srbi i Hrvati u BIH tada jednostavno trebaju ostati u kućama. Ne sudjelovati u državnom udaru OHR-a i SDA. Svako tjeranje naroda u BIH na neustavne izbore bio bio ništa drugo nego kraj Daytona. Pristati na to pristanak je na mogućnost da u idućim koracima OHR mijenja Dayton po volji.

Visoki predstavnik nije zakonodavno  tijelo, nema ovlasti bogova u BIH i pristran je.

Neka pokaže konačno da poštuje odluku Ustavnog suda BIH ili će se i dalje suočavati s činjenicom da ga  možda čak dva od tri naroda u BIH više ne priznaju.

guest
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Tik,tak….tik,tak….

Blanka
Blanka
3 mjeseci prije

” možda čak dva od tri…”
“mozda” ??
To znaci da ga klepto sekta koj ase krije iza jednog od naroda podrzava ??

Dakle, klepto sekti wannabe High Representative je legalno legitiman ?
To po nalogu Pavijana ??

Dončo
Dončo
3 mjeseci prije

Eee sve vam je to Dodik govorio.

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Dončo
3 mjeseci prije

RS JE GENOCIDNA TVOREVINA SVETOSAVSKI ISIL Teroristički KALIFAT nastao na srednjevjekovno teoriji krvi i tla i ubistvu muslimana i KATOLIKA Bosne Na genocidu BOSNJAKA i HRVATA

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

Sacire, tvoja bolest je teska no izljeciva. Treba malo strpljenja… Sve je pitanje IP trenutka…. 😉

Šaćir soros
Šaćir soros
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
3 mjeseci prije

Unistavanje bastine i bogomalja je teorija KRVI i tla…srednji vijek ….sve džamije porušene…ostalo 2 tri katoličke crkve.
.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Šaćir soros
3 mjeseci prije

ti si Sacire nastao na osmanliskom genocidu…kulurocidu….etnocidu koji je trajao skoro 500 godina,,,ubistvima silovanjima….otimanjem vlaske djece koja su zavrsavala kao janjicari…u usporedbi sa osmanlijama RS je nastala na kamilici

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Kupi kofere moj gospodine i pravac kuci. Sto se neusprotivite Bidenu kad vam kaze da nema sjevernog toka. Lako je silu iskazivati nad siromasnima hajde da vas sad vidim. Vas premijer pored Bidena je izgledao kao djete na tuti.

srbin
srbin
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

Idi kući. Bajden najavi opet vašu invaziju na Ukrajinu. Izgleda da si zalutao,promašio zemlju. Aufider zen her turist i posalami kod kuće.

Ritter
Ritter
3 mjeseci prije

Hoće li ikad itko, javno, od hrvatskih uhljebljenih dužnosnika smoći snage pa ovog ćelavka nazvati nelegitimnim. E valja stisnuti muda i riskirati fotelju.

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Ritter
3 mjeseci prije

Zar ga nisu docekali svi rvacki prvaci klepto sekte pokorno mu se klanjajuci….?

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Šmit je pečen, Pojeo je besplatne ćevape u Sarajevu i dobio još ponešto…

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
3 mjeseci prije

samo ne znam hoce li biti toliko bahat da od muslimanskih para kupi kucu na hrvatskoj obali

Šaćir soros
Šaćir soros
3 mjeseci prije

A oće li BITI izbornog za Legitimnog i od trećeg ali ne prsta od Dode i do malog od BAKETA

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

TREBA MU DAT DO ZNANJA DA SU KOMŠIĆ I BOŠNJACI NAJ VEĆI PROBLEM U FBIH

Neron
Neron
3 mjeseci prije

Bit će rata

Izmetbegović
Izmetbegović
3 mjeseci prije

Ljepote na 23% Komšića ćemo uzinad Hrvatima birat još 100god. Selmu mudžahedina iz Bugojna opet.Nema veze što osmica nema diplomu,nema ni prva hanuma pa liječi ljude.PROBLEM NAŠEG PAŠALUKA JE TAJ ŠTO SMO OKRUŽENI KRŠĆANIMA SA SVIH STRANA KO PALESTINCI U GAZI.NEMA VEZE BRAĆA TURCI ĆE NAM BACAT POMOĆ PADOBRANIMA HAHAHAHA.