Published On: Ned, lis 1st, 2017

JOŠ JEDNA BOŠNJAČKA STRANKA Utemeljena Nezavisna bh lista- “svi s građanskim opredjeljenjem dobro došli”

Nezavisna bosanskohercegovačka lista formirana je danas na osnivačkoj Skupštini u Sarajevu, na kojoj su delegati iz Bosanskog Petrovca, Srebrenice, Srebrenika, Goražda, Mostara, Kaknja, Zenice, Kalesije, te devet općina Kantona Sarajevo poručili da će nova politička inicijativa u BiH pružiti boljitak svim narodima u državi bez obzira na njihovu nacionalnost, javlja Fena.

Navedenu listu predvodi načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić, a okosnicu čine aktualni nezavisni općinski načelnici i nezavisni vijećnici koji su dobili povjerenje građana na lokalnim izborima 2016. godine.

Oni će se voditi političkim djelovanjem koje je, kako je istaknuto, već odavno zaboravljeno u BiH, a naglasak će biti na uspostavljanju vladavine prava i zakona.

– Nešto novo što Nezavisna bh. lista nudi iskazano je i kroz Povelju, koju smo danas predstavili – kazao je Hadžibajrić, koji je ciljeve nove političke inicijative, sadržane u ekonomskom programu, predstavio delegatima.

Kazao  je da je “u središtu političkog djelovanja čovjek s njegovom egzistencijalnom ugroženošću, jer je preplašen besperspektivnošću kada je u pitanju život u BiH“.

– Da bi se te stvari riješile uvjereni smo da je snaga u služenju ljudima, a ne da ljudi služe nama u pogledu vlasti – rekao je Hadžibajrić, dodajući da za zdrav ekonomski program mora postojati zdrava politička platforma.

Svi koji su za državu BiH s građanskim opredjeljenjem dobro su došli da se priključe Nezavisnoj bh. listi, koja će, između ostalog, raditi na otklanjanju siromaštva i zaštiti javnog dobra, rečeno je na skupu./HMS/