Published On: Pon, kol 12th, 2019

JOŠ JEDAN UCIJENJENI SDS-ovac? SNSD: Šarović ruši Srpsku

Košarac kaže kako su napadi na institucije Republike Srpske intenzivirani nakon što su lideri SNSD-a, HDZ-a i SDA postigli dogovor o formiranju Vijeća ministara.

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je kako je od dolaska na čelo SDS-a Mirko Šarović dobio zadatak da širi lažne vijesti i neprijateljsku propagandu s ciljem rušenja Republike Srpske i njezinih institucija.

”Šarović i manji broj njegovih pristalica u SDS-u, uz punu podršku sarajevskih medija koje kontroliraju stranci i SDA, širenjem lažnih vijesti i neprijateljske propagande intenzivno rade na rušenju Republike Srpske i njezinih institucija. Ključni cilj jeste instaliranje marionetske vlasti i u Sarajevu i u Banja Luci koja bi ispunjavala političke i ekonomske interese pojedinih zapadnih zemalja, koje su asistirale u dovođenju Šarovića na čelo SDS-a”, upozorio je Košarac u izjavi za Srnu.

Naglasio je kako su napadi na institucije Republike Srpske intenzivirani nakon što su lideri SNSD-a, HDZ-a i SDA Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović postigli dogovor o formiranju Vijeća ministara i potpisali Principe sporazuma za formiranje vlasti u zajedničkim institucijama BiH.

Mimo naroda

”Šarović i drugi predstavnici opozicije čine sve što je u njihovoj moći kako bi srušili ovaj sporazum i onemogućili provođenje daytonskog Ustava, zakona i izborne volje građana Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH. Najprije su širili lažne vijesti o izdaji i kapitulaciji, a sada, baš kao i američki dužnosnici, traže da se Dodik izravno odredi prema daljem kretanju BiH u NATO, što se neće dogoditi dok god je u Republici Srpskoj na snazi Rezolucija o vojnoj neutralnosti”, poručio je Košarac.

Naglasio je kako je sporazum kojeg su potpisali Dodik, Čović i Izetbegović veoma jasan i da nikakva dodatna tumačenja ili objašnjenja tog sporazuma nisu potrebna, niti moguća.

”To što Šarović, Dragan Mektić i Igor Crnadak i dalje, mimo volje srpskog naroda, sjede u ministarskim foteljama u Sarajevu ključan je dokaz da u sporazumu nema ničega što bi bilo suprotno odlukama institucija Republike Srpske. To je jasno svima, osim SDS-u, PDP-u i stranim sponzorima ove dvije sranke”, poručio je Košarac.

Vatra

Dodao je kako Šarović koristi svaku situaciju za napade na Republiku Srpsku i njezine institucije.

”Klasičan primjer širenja lažnih vijesti i neprijateljske propagande protiv Republike Srpske i njezinih institucija jeste Šarovićeva izjava da je požar u poduzeću ‘Energoinvest – RAOP’ u Istočnom Sarajevu podmetnut kako bi se prikrio navodni državni kriminal. Šarovićeve lažne izjave potpaljuju mnogo veću vatru i izazivaju veću štetu od one koja se, nažalost, desila u tom poduzeću”, upozorio je Košarac.

Ocijenio je kako ova izjava predstavlja vrhunac licemjerstva SDS-a i Šarovića.

”Građani Istočnog Sarajeva vrlo dobro znaju da su upravo ta stranka i Mirko Šarović osobno odgovorni za neviđenu pljačku i propast ogromnog broja poduzeća i kompletnog gospodarstva ovoga grada”, rekao je Košarac Srni.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare