Published On: Sub, ožu. 4th, 2017

Još jedan dokaz: U napadu dronom ubijen jedan od vodećih ljudi Al-Qaide, koji se borio i u BiH

Teroristička organizacija Al-Qaida potvrdila je smrt zamjenika vođe, egipatskog militanta Abu al-Khyar al-Masrija, u napadu dronom na sjeveroistoku Sirije, koji se desio krajem veljače.

– Možemo potvrditi smrt šeika, koji je umro kao heroj u križarskom napadu na sirijskoj teritoriji, stoji u priopćenju Al-Qaide.

Dalje se navodi kako je ubojstvo al-Masrija još jedan dokaz zločina počinjenog od Amerike i križarskih saveznika.

Inače, Pentagon je objavio u ponedjeljak kako je izveden napad dronom na sjeveroistoku Sirije, ali nije navedeno tko je bio meta, prenosi Oneindia.com.

Napad koji je usmrtio 59-godišnjeg al-Masrija dogodio se u području al-Mastumah u provinciji Idlib, priopćenju je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Inače, al-Masri je bio zet ubijenog vođe Al-Kaide Osame bin Ladena, a umiješan je u bombaške napade koji su se dogodilo 1998. na američko veleposlanstvo u Tanzaniji i Keniji, kada je ubijeno više od 200 osoba, većinom civila.

Bio je dio globalne mreže terorista više od tri desetljeća, borio se s bin Ladenom u Afganistanu, a sudjelovao je u ratovima u Egiptu, Bosni i Hercegovini i Pakistanu./pogled.ba/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer