JOŠ IH NISU POČELI PREVODITI U završnoj fazi finalizacija odgovora na Upitnik Europske komisije

Finalizacija odgovora na Upitnik Europske komisije je u završnoj fazi, a potom slijedi prevod na engleski jezik, navodi se u informaciju o aktivnostima Direkcije za europske integracije koju je danas razmatralo Vijeće ministara. Informacija je razmatrana na današnjoj sjednici u okviru redovitog izvještavanja Vijeća ministara o procesu europskih integracija.

Ministri su danas primili k znanju i informaciju o Planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inozemstvu za 2018. godinu, koju će Ministarstvo obrane dostaviti Predsjedništvu BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH, priopćeno je iz Vijeća ministara.

U okviru suradnje s NATO-om, odnosno pod pokroviteljstvom Zapovjedništva združenih snaga NATO-a, pripadnici Oružanih snaga BiH aktivno će sudjelovati u devet vježbi.

Istovremeno će u narednoj godini, u okviru inicijative “B devet”, pet pripadnika Oružanih snaga BiH sudjelovati u vježbi “Balkan Šild 2018”.

U okviru drugih inicijativa, pripadnici Oružanih snaga BiH aktivno će sudjelovati u jednoj vježbi uz istovremeno učešće na još četiri planske konferencije i radionice radi priprema za vježbe koje će biti održane u 2019. i 2020. godini./HMS/

more recommended stories