Published On: Čet, ožu 24th, 2022

Johnson: Putin je prešao crvenu liniju u ratu protiv Ukrajine

Britanski premijer Boris Johnson izjavio je danas da je ruski predsjednik Vladimir Putin prešao “crvenu liniju” u ratu protiv Ukrajine.

Govoreći za LBC Radio uoči polaska na izvanredni summit NATO-a u Bruxellesu, Johnson je rekao da se razgovori o novim crvenim linijama za kemijsko, biološko i taktičko nuklearno oružje nastavljaju.

– Za mene je crvena linija već prijeđena. On neselektivno bombardira civilne centre. To uzrokuje ogroman broj žrtava među potpuno nevinim stanovništvom – dodao je Johnson.

Izjave britanskog premijera dolaze uoči sastanka čelnika država članica NATO-a, skupine G7 i čelnika Europske unije (EU), koji će razgovarati o daljnjim mjerama protiv Rusije koja je započela rat u Ukrajini prije mjesec dana.

Tom je prilikom Johnson rekao da je Velika Britanija u Ukrajinu poslala oko 4000 komada protuoklopnog oružja.

– Poslat ćemo još puno u sljedećih nekoliko dana, još 6000 projektila i puno toga – rekao je britanski premijer.

Naglasio je da još uvijek treba učiniti više kada su u pitanju ekonomske sankcije protiv ruskog čelnika Vladimira Putina.

– Možemo li učiniti više da ga spriječimo da, na primjer, iskoristi svoje zlatne rezerve. Što više pritiskamo sada, posebno na stvari poput zlata, vjerujem da možemo brže skratiti rat, rekao je Johnson.

Nova pomoć Kijevu, koju je Velika Britanija objavila u četvrtak ujutro, uključuje 6.000 projektila, koji se sastoje od protutenkovskog i visokoeksplozivnog oružja i 25 milijuna funti (oko 33 milijuna dolara) financijske potpore ukrajinskoj vojsci, priopćila je vlada u Izjava.

Johnson je također rekao da je međunarodna zajednica suočena s izborom kada je riječ o ukrajinskoj krizi.

– Možemo održati plamen slobode živim u Ukrajini ili riskirati da se ugasi diljem Europe i svijeta – rekao je.

PRIKAŽI KOMENTARE ()
Više o Borisu Johnsonu

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Република Српска
Република Српска
2 mjeseci prije

comment image?_nc_cat=106&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=fbQ9MAJ_94IAX8gjoka&_nc_ht=scontent-sof1-1.xx&oh=00_AT9AFAtj7HnDr5XMXiB56NRa8jxdi7aoRhT_r2FSnU6jqw&oe=62421EC1

Ritter
Ritter
2 mjeseci prije

Britanci bi za sve zločine koje su počinili i čine cijelome svijetu trebali biti zadnji koji nešto moraliziraju i spominju crvene linije.

Lamza
Lamza
Šta ti kažeš na ovo?  Ritter
2 mjeseci prije

Doći će vrijeme i za to.

Lamza
Lamza
2 mjeseci prije

Moj bojo što ti lupaš. Idi ba zigu svoju novu ženu što je 30 godina mlađa od tebe.