Jogurt revolucija u Živinicama

Ako ne ide argumentima, onda se može obračunati i jogurtom. Tako bar rade vijećnici u Općinskom vijeću Živinice.
Nakon oštre rasprave na sjednici Općinskog vijeća obračun je uslijedio na pauzi. Naime, Mujo Beširović iz SDP-a je pojedinim vijećnicima spočitao da ucjenjuju načelnika Hasana Muratovića, na šta je reagirao Esad Kitić iz SDU tražeći da se javno kaže ko su ti ljudi. Budući da je rasprava otišla predaleko, predsjedavajući OV je vijećnike poslao na pauzu.
Umjesto da doručkuju u miru i vrate se normalnoj diskusiji u sali, vijećnici su se počeli gađati jogurtom. Tačnije Kitić je bacio jogurt gađajući Beširovića, ali ga je promašio pa je pogodio grupu vijećnika. Iako Kitić tvrdi da to nije tako, nekoliko njegovih kolega je ipak moralo otići kući da se presvuče.
“Ma nije to tako bilo, znate ono kad se otvara jogurt pa se pospe malo. Ja sam ozbiljan čovjek, ne bih to radio. Nas dvojica smo i rođaci”, kazao je Kitić za Klix.ba.
S druge strane Beširović, koji je imao sreću da ga čaša jogurta mimoiđe, u razgovoru za Klix.ba kaže da je sve uslijedilo nakon psovki i uvreda.
“Bili smo na pauzi i ja sam faktički napadnut. Rekao mi je niz psovki i uvreda, počeo je galamiti, a onda je bacio jogurt na mene i pogodio grupu vijećnika. Svi oni mogu posvjedočiti da je to istina”, kaže Beširović.
Dodajmo i to da su vijećnici ipak odlučili zadržati burek i njime ne gađati protivnike.

more recommended stories