Published On: Uto, lis 1st, 2019

Jezivi detalji prometne nesreće u kojoj su poginule majka, beba i baka

Mlada majka Adna Divović – Serdarević i njena četveromjesečna beba smrtno su stradale kada je Peugeot 307 u kojem su bile podletio pod kamion miješalicu, na magistralnom putu M-17 u naselju Zovik kod Hadžića.

U ovoj nezapamćenoj tragediji život je izgubila i starija žena, baka stradale bebe, koja se nalazila na suvozačevom mjestu u smrskanom vozilu.

Od siline udara, dijelovi oba automobila bili su razbacani na sve strane.  Kako saznajemo stradale su se vraćale kući iz pravca Hadžića u Tarčin gdje su i živjele.

Mještani naselja Gradac, koje se nalazi neposredno uz magistralu, čuli su jak prasak i odmah dotrčali do mjesta nesreće. Nekoliko mladića pokušalo je otvoriti vrata uništenog Peugeota da bi pomogli žrtvama, ali u tome nisu uspjeli. Ubrzo je na mjesto tragedije pristigla i ekipa Hitne pomoći, ali ljekari su na žalost mogli samo konstatirati smrt.

Vozač miješalice je prošao bez većih povreda, a nakon ukazane pomoći odveden je u Policijsku stanicu Hadžići gdje je alkotestiran. On se nakon toga vratio na mjesto udesa gdje je plakao  skrivajući lice šakama, sjedeći na cesti.

Kada je rodbina stradalih pristigla na mjesto tragedije zavladao je očaj. U nevjerici su posmatrali smrskano vozilo plačući i dozivajući imena stradalih žena i djeteta. Plač i vriska odzvanjali su Zovikom, a zbog pretrpljenog šoka medicinske ekipe su članovima obitelji ukazivale pomoć.

Nakon što je završen očevid, vatrogasci su iz olupine Peugeota pomoću hidrauličnih škara izvukli tijela nastradalih.

– Na intervenciji je bilo nas pet vatrogasaca sa dva vozila. Iako je naša misija da spašavamo živote, ovaj put nismo uspjeli u tome. Ovo je događaj koji će sigurno ostaviti tužni trag u našim sjećanjima – za „Avaz“ je kazao Memagić Danis, zamjenik komandira vatrogasne jednice na Stupu.

Očevid kojim je rukovodio dežurni tužitelj sarajevskog tužiteljstva trajao je par sati, a promet je bio preusmjeren preko naselja Gradac i autoputa A-1.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare