Published On: Fri, Jul 14th, 2017

JEZIVA PRIJETNJA ISIS-a ZEMLJAMA BALKANA Prikoljite im glave, ubijajte ih s prigušivačima, pa to je uistinu divno djelo. Neka krv teče ulicama Balkana

Dok svjetski mediji prenose informacije o porazu tzv. Islamske države, teroristi su zaprijetili i zemljama Balkana, javlja bosanskohercegovački portal INS.

Naime, u posljednjem izdanju ISIL-ovog magazina Rumiyah (Rim), propagandisti te organizacije pozivaju svoje simpatizere da, kako navode, ubijaju “šejhove tavagita” (tagut, sve ono što se obožava mimo Allaha, a što pobornici ove ideologije koriste da opravdaju ubijanje nevinih ljudi). Pozvali su svoje simpatizere na Balkanu da se ugledaju na “braću s Istoka i Zapada”.

“Napadajte ‘islamske’ organizacije i urede. Napadajte ih na Allahovom putu”, poručili su teroristi.

Uz tekst je ovaj put objavljena fotografija reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića, njegovog zamjenika Huseina ef. Smajića, kao i muftija IZBiH, koje opisuju kao otpadnike od islama, te poručuju da je ubijanje “mrutedda” draže i preče od ubijanja pravih “kafira”.

“Prikoljite glave tih murtedda, a najvažnije su glave murteddskih muftija, jer tako nam Allaha, nema ništa veće i vrjednije kod Allaha od toga da ubijate one koji su izmijenili Njegovu vjeru, one koji žele da islam bude uništen iznutra”, navode ISIL-ovci.

“Napadnite ih, ubijajte ih s prigušivačima, pa to je uistinu divno djelo”, poručuju teroristi.

Nadalje, simpatizere također pozivaju na ubijanje policijskih i vojnih “pasa” (pritom misleći na službenike), te sudaca, odvjetnika, parlamentaraca…

– Ništa ih ne sprječava da ih ubijate prigušivačima i da njihova tijela raskomadate eksplozivnim napravama i da napadate njihove kuće, da ih ubijate pred njihovom djecom i njihovim ženama… Prolijte njihovu prljavu krv i neka teče ulicama Balkana”, stoji u tekstu pod naslovom ‘Ako se vratite, i mi ćemo se vratiti’.

ISIL je prijetnje istim putem odaslao i početkom lipnja, ali su tada prijetili tzv. ‘šejhovima’ koji su bliski selefističkim učenjima, prenosi Jutarnji list