Published On: Pon, srp 12th, 2021

Jesu li mladi nosači odijela iz HDZ-ove političke akademije izvukli išta od Milanovićeve retorike? Ima jako korisnih noviteta…

U samo par sati Milanović je ispucao više politoloških vrijednih, ubojito vrijednih izjava koliko legitimnim predstavnicima Hrvata za to trebaju godine i godine i to ako ih se dobro izmoli ili prisili na to.

Jesu li polaznici raznih stranačkih akademija popamtili te izjave? Hoće li ih znati iskoristiti? I koji je vrag s našim političkim genom i talentom da smo tako siromašni s njima?

Jesmo li stvarno toliko politički mutavi ili je posrijedi negativna selekcija u političkom sakutizmu?

Mi mislimo da je ovo zadnje.

Iako religiozne institucije u nas, posebno fratrizanske, nastoje od Hrvata kao političke zajednice načiniti molitveno tupavo stado fanatičnih “imača kada” ili “čekača čuda”, pa nam izjave i ton govora političara sve više liče na sterilni no važni govor svećenika, duh naroda nije nešto što se tako lako da ukrotiti.

Vremena Ahdnama su prošlost.

Apeliramo na politički vrh u Hrvata a i na ego fratritzanske vlastele, (ne napadamo obične fratre) da porede par izjava koje je dao Milanović u ova dva dana, njihovu kratkoću , jasnoću i način na koji  ih je plasirao, i ujedno njihovu nadmoć izjavama koje daju naši legitimni zaštitnici naše neprirodne šutnje.

Te da se zapitaju, na jedan poseban način, dok budu palili cvijeće i polagali svijeće, jel misle i dalje ići s politikom šutnje, dosadnih fraza i neinventivnosti? Ili će čekati da im se dogodi ustanak u samom narodu. Ustanak koji ne bi bio dobar za njih.

Ljudi se vežu za karakterne političare, inspiriraju se novim kovanicama i odvažnim rečenicama. Koje su kratke i jasne.

Vrijeme curi , narod curi a narod može zaustaviti samo jaka, karizmatična i jasna politika. Politika odvažnosti i rečenice bez kalkulacija.

Dodik je recimo meštar toga. Hrvati su meštri ubijanja takvih talenata.

Mi mislimo da je tome došao kraj. I nadamo se da smo u pravu.

Ako nismo, nije dobro da nismo. Ne toliko za nas. Nego za vas draga naša elito.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x