Published On: Pet, lip 25th, 2021

Jesu li hrvatski političari iz Bosne i Hercegovine još u osnovnoj školi?

Zanimljiv komentar dobili smo putem naše viber aplikacije na trenutno političko stanje u Bosni i Hercegovini. Vjerujemo da je ovo kulminiralo upravo današnjom Rezolucijom o BiH koje je donio Parlament EU.

Komentar prenosimo u cijelosti:

“Lobiranje, lobiranje, lobiranje… to je samo jedna riječ s kojom se dobiva politička “bitka”. Nažalost “političari”, prije svega oni koje su izabrali Hrvati iz Bosne i Hercegovine još su očito u osnovnoj školi politike. Ova današnja Rezolucija o BiH koja je bila tema proteklih dana u Bosni i Hercegovini, ali i Hrvatskoj, nekako je prelila čašu,  pa s toga šaljem ovaj komentar koji ćete nadam se prenijeti na vašem cijenjenom portalu.

Vratit ću se mnogo ranije kada su hrvatski političari iz Bosne i Hercegovine zbog Hrvatske zajednice, a kasnije Hrvatske Republike Herceg Bosna predani u Haag. Svi su vjerovali da će Hrvatska odigrati materinski i lobiranjem pomoći prilikom presuda. Hrvatska se ipak zabavila “svojim” generalima, zaboravivši očito “svoje” generale iz BiH, koji su na kraju dobili UZP na kojem se i danas pojedini bošnjački političari i veliki broj njihovog glasačkog tijela naslađuju. Lobiranja od strane političkih tijela Hrvata iz BiH očito nije bilo.

Sada ću se “uhvatiti” pandemije i maćehinskog odnosa Republike Hrvatske tijekom ove pošasti. Naime, kao što svi znamo kakve mjere su donesene prilikom prelaska granice BiH i Hrvatske, a koje je najteže sigurno pogodilo Hrvate u BiH. Naime, najveći broj Hrvata živi uz samu granicu sa Republikom Hrvatskom i mnogi su često prelazak granice smatrali formalnosti. Ipak, političari u Republici Hrvatskoj potrudili su se i zabranili svojim državljanima koji žive u Bosni i Hercegovini “normalan” prelazak granice.

Uveli su sve i svašta, a sada kao šlag su ubacili famoznih 12 sati boravka u Republici Hrvatskoj. Zanimljivo onaj tko boravi 12 sati, ako kojim slučajem se u Republici Hrvatskoj “nađe” 12 sati i 5 minuta donijeti će svojim boravkom Covid-19 ili ti koronavirus. Ako boravi manje od 12 sati niti će se on/a zaraziti, niti netko u Republici Hrvatskoj. Ok sve to, ali opet pa gdje je lobiranje. Ovaj put lobiranje hrvatskih političara iz BiH prema političarima iz Republike Hrvatske. Pustite priču o Zakonima EU u ovom slučaju jer, nit je Republika Hrvatska u Schengenu, a ako pogledate Mađarsku i Dansku koje su sve otvorili ovo što pišem će vam biti puno jasnije.

Znači nitko od hrvatskih političkih predstavnika iz Bosne i Hercegovine se niti medijski eksponira povodom tog pitanja i svi šute, a onda dođemo do onoga “pa kad u svojoj matici ne možeš nešto lobirati, pa kako ćeš išta izlobirati u Parlamentu EU”.

Na sreću još nam je u igri Daytonski sporazum koji su potpisali sva tri naroda i koji nam i dalje jamči kakvu takvu konstitutivnost i ravnopravnost sa druga dva naroda, a ovo pišem u nekoj nadi da će i naši političari iz BiH napokon shvatiti što znači lobiranje te preći iz osnovne u srednju političku školu.”

S štovanjem Vaš vjerni čitatelj (podaci poznati redakciji op.a.)

Hercegovina.in

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>