Published On: Pon, velj 10th, 2014

Jerko Lijanović na tečnom bosanskom jeziku: Hitno ukinuti županije

lijanovic-1122 (1)“U Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva djelatnici poslove rade požrtvovano, normalno, redovno i stižući sve zadate obaveze.

Pozivam sve nezadovoljne građane koji putem prosvjeda iskazuju svoje nezadovoljstvo da ne dozvole paljenje institucija jer upravo to može biti u cilju prikrivanja dokumentacije koja se nalazi u institucijama.

Razumijem nezadovoljne građane koji su u teškom ekonomskom položaju i mi iz Narodne stranke Radom za boljitak na to već tri godine ukazujemo tražeći od vlada da rješavaju ta pitanja. Očito je da nije bilo sluha i ovi prosvjedi su se nažalost morali desiti. Smatram da ti prosvjedi ne treba da završe bez pozitivnih rješenja. Podsjećam da smo mi u Narodnoj stranci Radom za boljitak na vanrednoj sjednici Predsjedništva donijeli zaključak da se hitno desi izmjena Ustava Federacije BiH kako bi se ukinuli kantoni i napravila ušteda do 500 miliona KM. Te novce bi mogli usmjeriti u poboljšanje položaja naših obespravljenih građana.

Pozivam i medije da u ovoj momentu ne šire dezinfomacije kako na taj način ne bi doprinosili daljnjoj eskalaciji neželjenih situacija“, rekao je dopremijer Federacije BiH i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović u povodu pojavljivanja pogrešnog tumačenja određenih informacija u pojedinim medijima o eventualnom uklanjanju dokumentacije koja se tiče Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

 

ABC Portal