Published On: Sri, pro 19th, 2012

Jeremić upropastio projekciju Hobita: Tijekom cijelog filma naglas pravio paralele s Kosovom

NEW YORK, 18. prosinca 2012, (Njuz) – Generalni tajnik Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić upropastio je jučerašnju projekciju filma “Hobit”, jer je tijekom svih 169 minuta ukazivao diplomatima na paralele između novog Jacksonovog filma i situacije na Kosovu.
Kako saznaje News, najugroženiji su bili političari koje su sjedili u neposrednoj Jeremićevoj blizini, ali u ništa boljoj poziciji nisu bili ni ostali posjetitelji projekcije koja je organizirana za diplomate UN.
– Dok je još išla uvodna špica, krenuo je da mi priča kako je film o borbi hrabrih patuljaka koji žele da povrate svoju otetu zemlju, protiv zlih Orka i moćnog zmaja – izjavio je jedan diplomat, koji je tražio da ostane anoniman. On je dodao da je odgovorio Jeremiću znati o čemu je film jer je u mladosti čitao knjigu.
– Tada mi je rekao da vjerojatno ne znam da je situacija u filmu skoro identična onoj u Srbiji, koja se trudi da povrati kontrolu nad Kosovom, koje su sada okupirale zle sile – rekao je ovaj diplomat.
On napominje da je Jeremić u više navrata tražio od kino operatera zaustaviti projekciju, ne bi li prisutnima objasnio neku scenu.
– Ustao je, okrenuo se ka publici i, ne obazirujuci se na zvižduke i kokice koje su letjele u njegovom pravcu, počeo je pričati kako je šuma u kojoj se odvija dobar dio filma, slična šumama koje okružuju srpski enklave na Kosovu.
Ovaj diplomat kaže da je najekstremniju stvar Jeremić uradio u posljednjoj sceni kada se pojavio zmaj Smaug, kada je također tražio da se kratko zaustavi film.
-Tada je počeo pričati kako zmaj Smaug personifikuje sve države koje su priznale Kosovo. Bez obzira na konzerve koje su letjele ka njemu, Jeremić je pričao da će Srbi, poput hrabrih patuljaka, nastaviti da se bore za svoju teritoriju – kaže ovaj diplomat, prema čijim riječima je Jeremić tijekom odjavne spice više puta uzviknuo “Kosovo je naš Lonely Mountain “.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare