JER MAJORIZACIJA JE LIJEPA Komšić izazvao Kukića: Ako treba da se tučem, rado ću

Zajednička javna tribina Demokratske fronte i Socijaldemokratske partije na temu “Kuda ide Bosna i Hercegovina?” održana je u Ilijašu.

Obraćajući se prisutnima, predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić je konstatisao je da, ako se ovako nastavi, ako ista nacionalistička oligarhija ostane na vlasti, ne može biti siguran u kakvoj ćemo zemlji živjeti 2020. godine.

Dunović, potpredsjednik DF-a i potpredsjednik Federacije BIH još nije reagisao na uvrede Željka Komšića koji je svog kolegu u vlasti Federacije nazvao nacionalistom.

”Ovi na vlasti jesu do sada neopjevana banda! Baš ih briga za narod! Jedini princip koji vlada je – daj meni”, izjavio je Komšić, što je popraćeno aplauzom.

Ovo je inače prvi put da stranka koja je u vlasti proziva sama sebe.

Dunović ni na ovo nije reagisao.

”Ovo je cirkus od zemlje, dodao je i naveo najsvježiji primjer.

Naime, tekst nedavno tijesno usvojenog Zakona o trošarinama, ’em je štampan na tri jezika (srpski, hrvatski, bosanski), ’em se tekstualno razlikuje.

U verziji na srpskom jeziku”, kazao je Komšić: “Miletu je dato da raspolaže sredstvima prikupljenim od trošarina, dok u druga dva teksta (čitaj: Federaciji BiH) sve pare idu na podračun namijenjen izgradnji cesta”, navedeno je u priopćenju DF-a.

“Sada treba pitati gospodina Wigemarka, koji je zapravo od ta dva zakona na snazi!?“, kaže Komšić. „Ako im se ne suprotstavimo, svi zajedno, i lijeve i građanske opcije, i sindikati i intelektualci, odradit će ono što oružjem nisu uspjeli, raščerečiti će ovu zemlju.

Mi to nećemo dozvoliti, ali imamo li i mi i vi hrabrosti i petlje da to uradimo, jer su ljudima kupili i uzeli dušu, pamet i ulili strah od promjena“, rekao je Komšić.

“Ako treba da se u izbornoj borbi tučem sa Čovićem, rado ću”, poručio je on, priopćeno je iz DF-a.

Predsjednik SDP-a BiH, Nermin Nikšić istaknuo je da ova stranka sve čini da bude prisutna u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Dio Nikšićeve obitelji priveden je nedavno u Konjicu pod optužbom za ratni zločin. DF se stvarno nalazi u svim dijelovima zemlje. U autocestama. U sudnicama. U ćelijama. Đe nam je Damir Hadžić? Nema ga nešto. Pošten dečko i kršan.

Za nedjelju je najavio otvaranje prostorija SDP-a u Banja Luci na kojem će im se pridružiti i u stranku učlaniti brojne nove pristalice i u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

A onda je rekao i sljedeće:

To isto treba raditi i u Zapadnoj Hercegovini, gdje svakim danom lijeva opcija dobija sve više pristalica. “Mi smo na prekretnici: ili ćemo prihvatiti principe ZAVNOBIH-a ili je ova zemlja osuđena na propast. Ni za nas, ni za DF patriotizam nije značka na reveru“, rekao je Nikšić i dodao da je patriotizam borba za državu, za čovjeka, za komšiju, za radnika i poštenog poslodavca. –

Nikšić bi fakat morao promijeniti dilera.

Koliki je jal na lažnoj ljevici prepunoj nacionalšovinista i kolika je želja za uhljebljenjem govori i cvrkut Gospodara bijelog. Hljeba: