Published On: Pet, pro 20th, 2019

JER HIGHLANDER ZNA: Dolazi na hercegovski Tibet i nudi 5 dana vrhunskog planinarskog iskustva

Park prirode Blidinje će biti prva destinacija gdje će se od 25.srpnja do 29. srpnja 2020. godine održati prvi HIGHLANDER Blidinje, Bosna i Hercegovina.

Riječ je o vrhunskom planinarskom događaju i doživljaju, gdje se sudionicima Highlandera tijekom petodnevne planinarske avanture i rute od 100 kilometara pruža mogućnost da dožive netaknutu prirodu planinskih masiva Čvrsnice i Vrana, smještenih u području visokog gorja središnjih Dinarida, Blidinjskog jezera, Masne Luke koja je poseban šumski rezervat u središtu parka, te brojne druge znamenitosti i prirodne ljepote koje kriju oko 1500 biljnih vrsta, od čega više od 200 endemskih.

Predviđena Highlander Blidinje planinarska ruta se proteže kroz netaknutu prirodu do najvišeg vrha Čvrsinice – Pločno s 2228 m n/v, planine koja je, inače, treća po visini u Bosni i Hercegovini i ujedno planina sa najvišim vrhom u sjevernoj Hercegovini. Na ruti se nalazi i već spomenuta Vran planina sa najvišim vrhom-Veliki Vran s 2074 m n/v, a ukupno ima četiri vrha viša od 2000 m n/v.

Inače, susjedna Republika Hrvatska već treću godinu zaredom organizira HIGHLANDER Velebit i uspješno promovira prirodne ljepote planina i nacionalnih parkova o čemu svjedoči ovogodišnja brojka od 250 sudionika iz 14 zemalja. Ovakav događaj, osim promocije ljepota jedne zemlje i brendiranja je kao takve, promovira i boravak u prirodi i zdrav način života, tako da svi koji na nekoliko dana žele osjetiti pravu avanturu života u prirodi– HIGHLANDER Blidinje je pravi događaj za to.

Naravno, ne treba se zavaravati, HIGHLANDER nije lagan!

Stoga su nužne i fizičke i psihičke pripreme sudionika, kako bi prije dolaska na HIGHLANDER i tijelo i um pripremili za izazove koji ih očekuju, od visokih temperaturnih razlika, do nošenje teškog ruksaka i hodanja u planinarskoj obući kako bi uspješno prošli HIGHLANDER rutu i dobili titulu Gorštaka, odnosno Highlandera.

Više informacija na službenoj stranici HIGHLANDER Blidinje Bosna i Hercegovina HIGHLANDER Blidinje Bosna i Hercegovina i Facebook stranici highlanderbih.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare