Published On: Pon, srp 30th, 2018

JER GAZDI JE MAJORIZACIJA VAŽNA: Nametnuti Srbin radi pritisak na Ustavni sud. Puca na Puzovića, posljednjeg legitimnog Srbina u FBIH

“Prvo tražim da mi Bradara dostavi pisani dokument o onome što je usmeno izdala, tj pokretanje vitalnog nacionalnog interesa. Ukoliko taj dokument ne postoji prekršen je poslovnik i zloupotrijebljen je položaj jer se na dnevni red to nije stavilo. Ukoliko pak dokument postoji, vitalni nacionalni interes je pokrenut protuustavno za nešto što ustav prepoznaje kao ostala pitanja”, kazao je Dunović.

Naglasio je da ako postoji dokument o pokretanju vitalnog nacionalnog interesa da će se obratiti Ustavnom sudu FBiH, jer kako kaže ima pravo da traži zahtjev na ocjenu ustavnosti bilo kojeg propisa.

“Ovo ovako neće moći, ići ćemo na ustavni sud. Procedura je spora, ali ćemo znati na čemu smo. Dogodila se zloupotreba Doma naroda FBiH. Bradara je samo izvršilac, a nalogodavac je HDZ u komunikaciji s SNSD-om. Pokušava se pokrenuti vitalalni nacionalni interes na nešto što nije nacionalni interes. On se može pokrenuti na zakone, a smjena Puzigaće je odluka, a ne zakon”, kazao je Dunović.

Foto: H. M./Klix.ba

Foto: H. M./Klix.ba

Podsjetimo, smjena Drage Puzigaće je trebala biti točka dnevnog reda, po prijedlogu Slaviše Šućura, šefa Kluba Srba u Domu naroda FBiH. Predsjedavajuća Doma Lidija Bradara to nije htjela staviti na dnevni red jer je smatrala da je povrijeđen vitalni nacionalni interes.

Dunović smatra da Bradara i HDZ na ovaj način pokušavaju izbjeći apelaciju Ustavnom sudu, kada je u pitanju Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Na kraju je kazao da je već poslao zahtjev Lidiji Bradari da mu dostavi dokument, i da je rok da dobije odgovor do četvrtka. Poručio je da ukoliko mu ne bude dostavljen dokument, to znači da uopće ne postoji vitalni nacionalni interes i da je Dom naroda zloupotrijebljen, a da Bradara treba snositi krivičnu odgovornost.

A tko nam  je Slaviša Šućur, čovjek koji želi da Srbe u FBIH u Domover naroda i dalje imenuju Bošnjaci, pa tako i njega i Dunovića, povlaštenou kastu Srba u FBIH koji rade za najveći nacionalizam? Evo tko. Dakle sve je jasno. Dunović i Šućur, žele da Srbe u FBIH kontroliraju Bošnjaci, žele potom da i Hrvate u FBIH kontroliraju Bošnjaci.
Kako se povijest mijenja. Tko je mogao prije 100 godina vjerovati da će “viđenije srpstvo” u Sarajevu postati nečije cvijeće?
 
0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare