Published On: Čet, stu 15th, 2018

Jednostavno pitanje trbuhozborcima tekbira u Hrvatskoj

Postojeći izborni zakon u RH je takav da potpuno omogućava Hrvatima iz BIH da izaberu bošnjačkog predstavnika u Sabor RH. Premda bi predstavnik Bošnjaka trebao biti Bošnjak nitko ne može zabraniti Hrvatima da se jedan od njih izjasni kao Bošnjak a da ga potom Hrvati Bošnjacim nametnu. Hrvati međutim to ne čine. Jer poštuju Bošnjake. Mnogi Bošnjak ginuo je i za Hrvatsku i to ne bi bilo fer učiniti. I mnogi Hrvat ginuo je za BIH no Bošnjaci to Hrvatima čine. Mnogi Bošnjak bio je smješten u Hrvatskoj tijekom rata i školovao se u Hrvatskoj pa opet Bošnjaci na sve načine pokušavaju Hrvatima osim Predsjednika oteti i mjesta u vladama i parlamentu. Zašto to čine ako smo potpisali mir i suživot?

Zato što ne prihvaćaju suživot.

Broj Hrvata iz BiH koji žive u RH znatno je uvećan nakon što je Armija BIH sa svojih područja poubijala 6.000 i protjerala oko 170.000 Hrvata.

Ako prema postojećem izbornom zakonu u RH Hrvati iz BIH preglasavanjem nametnu predstavnika Bošnjaka u Sabor RH hoće li ih Mesić i Pusić smirivati tezom da se nemaju šta ljutiti jer je taj Hrvat iz BIH kao predstavnik Bošnjaka “izabran po istom zakonu” po kojem su ranije u Sabor RH birani predstavnici Bošnjaka?

Hoće li kazati da nije izišlo 100% Bošnjaka na izbore i da su zato sami krivi?

Ili će tada reći da se radi o preglasavanju i da taj predstavnik nije predstavnik nego produkt majorizacije?

Hoće li Jadranka Kosor pozvati SDA Hrvatske da se ne ljuti nego da sjedne s tim Hrvatom i da s njim razgovara?

Podsjećamo. Ovo troje ljudi tvrdi da Komšić nije nametnut nego da je izabran.

Njegov šovinizam brane tezom da je izabran po istom zakonu. Smatraju da za Čovića nije dovoljno izišlo glasača.

Poskok.info