Published On: Sri, pro 5th, 2018

JEDNOSTAVNO PITANJE KOJE ĆEMO POSLATI PIC-u: Zaduženi ste da čuvate Aneks 4. Tko je danas na sastanku s vama predstavljao ravnopravne i konstitutivne Hrvate?

Dodik je danas napustio sastanak Vijeća za implementaciju mira u BIH jer u dvorani nije bila izvješena zastava RS-a. Prema članu 3 Ustava BIH BIH je sastavljena od RS-a i FBIH te je država dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Prema toj logici, tko je predstavljao konstitutivne narode u BIH?

Srbe Dodik, Bošnjake Džaferović. No tko je predstavljao Hrvate?

OHR i PIC, mrtvi hladni smatraju, da je posve normalno, da se ekstremno važne konzultacije i sastankci kakvi su primjerice sastanci PIC-a, Vijeća za implementaciju mira, održavaju u BIH sa predstavnicima Srba i Bošnjaka.

Bez Hrvata.

Pri tome uzurpirana mjesta Hrvata pred PIC-om predstavljaju ljudi koji Hrvate iskonski mrze.

Toliko je ponižavajuća pozicija Hrvata danas u BIH.

Samim činom PIC, koji pristaje biti tu, i i idalje se praviti neutralan, kad je u pitanju Izborni zakon ili slučaj Komšić, prešutno sudjeluje, u kršenju međunarodnog prava.

Iako je upravo tu poslan da štiti međunarodno pravo.

Kako će sutra te zemlje i njihovi predstavnici bilo kog optuživati da krši neki međunarodni ugovor, ako su upravo članice PIC-a u BIH godinama mirno  promatrale slom međunarodnog prava?

Današnji sastanak PIC-a pokazuje na što su svedeni Hrvati. Činjenica je da tamo hrvatskog predstavnika bilo nije. I da u našim foteljama sjedi recimo autor ovih pasusa na portalu Safe Oručevića: