Published On: Čet, ruj 3rd, 2020
#3rd | By Desk

Jedna općina u HBŽ i dalje odolijeva koronavirusu

Da epidemiološka situacija u Hercegbosanskoj županiji nije dobra govore službena statistika, zdravstveni djelatnici, posebice oni sa Covid odjela, a i resorno ministarstvo.

Kontinuirano pogoršanje traje od polovice kolovoza.

”U županiji je bilo samo 29 zaraženih, to je bilo 11. kolovoza, pa 21. kolovoza 120, i na dan 31. kolovoza mi smo imali 273, da bi jučer taj broj porastao za još 46 slučajeva”,kazala je ministrica Vasilija Broćeta.

Dr. Zvonko Mihaljević, voditelj covid odjela ŽB Livno kazao je kako stalno pristižu novi pacijenti.

”Kapaciteti su nam ograničeni. Pacijenata trenutno imamo 10 i 5 u izolaciji”, kazao je.

Jedna od tri zaražene trudnice donijela je novi život.

Dr. Dražen Vrdoljak, voditelj odjela ginekologije žb Livno istaknuo je kako je porod dobro prošao.

”Išli smo na stimulaciju poroda, porod je išao u redu, tekao je jako dobro. Suradnja trudnice bila je fantastična. Beba je odlično, zadržali smo je 24 sata”, naglasio je.

Sa svakom novom analizom podaci za ovu županiju se mijenjaju, a Livno je sa 161 aktivnim slučajem na prvom mjestu po broju zaraženih. Slijedi Tomislavgrad sa 88, u Drvaru je 43 pozitivnih, Kupresu 19 i Glamoču 2. Bosansko Grahovo je jedina općina u kojoj nema službeno evidentiranih pozitivnih na virus korona, javlja FTV.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>