Published On: Sub, ruj 21st, 2019

JEDINSTVENI PROJEKT Trebinje gradi zgradu za mlade bračne parove

U Trebinju je u tijeku izgradnja zgrada za mlade bračne parove. Ovo je dio programa subvencionirane stanogradnje, čime je omogućena kupovina stambene jedinice po nižim cijenama od tržišnih. Riječ je o jedinstvenom projektu na području Republike Srpske, prenosi BHRT.

Aleksandar Sredanović i njegova supruga Tanja jedan je od parova koji je konkurirao za stan u zgradi za mlade bračne parove. Pravo da apliciraju imali su parovi starosti do 38 godina, čija ukupna mjesečna primanja ne prelaze 1.600 KM. Kvadratni metar stana plaćat će 1.250 KM s uračunatim PDV-om, pri čemu je odabrana banka s najnižom kamatnom stopom.

Zgrada s 40 stambenih jedinica u izgradnji je na lokalitetu Zasad polje, u prvoj zoni građevinskog zemljišta. Projektnu dokumentaciju, lokaciju, kao i priključke struje i vode, osigurao je Grad Trebinje. Vrijednost investicije je 2,8 milijuna KM. Projekt će biti realiziran prije planiranog roka – veljače 2021. godine.

U prethodnom razdoblju na području Trebinja pokrenuti su i drugi programi namijenjeni mladima i obitelji, poput novčane naknade za djecu sa sela, nezaposlene majke i višečlane obitelji.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare