Published On: Pet, sij. 26th, 2018

Jedini UEFA sudac iz BIH pao na testu iz engleskog

Bosanskohercegovački djelitelj pravde nije ni izašao na teren jer nije položio ispite UEFA zbog nedovoljnog znanja engleskog jezika.

Bosna i Hercegovina ostala je bez jednog mjesta na listi sudaca koji će ove godine dijeliti pravdu na službenim utakmicama svih UEFA natjecanja.

Dragan Petrović iz Banja Luke praktično nije ni debitirao kao glavni sudac na utakmici pod okriljem UEFA, javlja N1. Bosanskohercegovački djelitelj pravde nije ni izašao na teren jer nije položio ispite UEFA zbog nedovoljnog znanja engleskog jezika.

“UEFA neće računati na Petrovića jer nije prošao na ispitu za engleski jezik. Iako je imao certifikat, koji nam je dostavio, tijekom razgovora sa ljudima iz UEFA je napravio nekoliko grešaka.

Poslije toga je stigla i potvrda da na njega neće računati ove godine”, potvrđeno je iz Nogometnog saveza BiH. Petrović i Admir Šehović su na FIFA listu dospjeli umjesto Ognjena Valjića i Edina Jakupovića, koji su se oprostili od suđenja.

UEFA na Petrovića neće moći računati zbog ispita iz engleskog, a Šehović je trenutno pod suspenzijom zbog grešaka na utakmici devetog kola između Radnika i Širokog Brijega, pa neće biti delegiran za sljedeća četiri meča u domaćim natjecanjima, do okončanja postupka koji se vodi, prenosi Bljesak.info

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer