Published On: Ned, kol 5th, 2018

JEDINI HERCEGOVAČKI GRAD NA MORU Neum iz godine u godinu sve atraktivnija turistička destinacija

Ove godine se broj smještajnih kapaciteta u Neumu povećao za 100 prenoćišta, a za razliku od ranijih godina – Neum sada ima i sezonu i predsezonu.

Jedini hercegovački grad na moru, Neum, iz godine u godinu postaje sve atraktivnija lokacija za ljetovanje. Statistički podaci govore da je u proteklih pet godina posjeta ovom mjestu na Jadranskom moru porasla 97 posto.

Puste ulice i plaže, zatvorene suvenirnice i radnje, uobičajena je slika Neuma u danima mimo ljetne sezone. Međutim od samog starta sezone, sve plaže u Neumu su popunjene, a građani, turisti i posjetitelji se “bore” za dodatni centimetar plaže kako bi stavili peškir za sunčanje.

Hotelski i privatni smještaji su uglavnom popunjeni, a nešto ranije je najavljeno da Neum ove godine očekuje rekordnu sezonu, prenosi N1.

Špica sezone je bila popunjena već u travnju mjesecu, potvrđeno je ranije za N1 iz Udruženja turističkih djelatnika Neum, što, kako je kazao Davor Krešić iz ove organizacije – nikada ranije nije bio slučaj.

Ove godine se broj smještajnih kapaciteta u Neumu povećao za 100 prenoćišta, a za razliku od ranijih godina – Neum sada ima i sezonu i predsezonu.

Određeni dio plaža u Neumu je izdat hotelima, tako da posjetitelji mogu unajmiti ležaljke i suncobrane po cijeni od 6 KM. Radi se o plaži koju je Općina Neum prošle godine dala pod koncesiju hotelu Grand koji je odlučio postaviti ležaljke i suncobrane duž dodijeljenog dijela plaže.

Dok je ova vijest razočarala pojedine turiste u Neumu, drugi smatraju da je to pozitivan pomak.

Turistički radnici smatraju da Neum ima prostora za podizanje cijena. Dvokrevetni apartman u Neumu, s balkonom i pogledom na more, košta između 100 i 120 maraka za noć. U hotelima je nešto skuplje.

Ako usporedimo regiju – Hrvatsku i Crnu Goru, cijene su čak do duplo niže nego u susjednim destinacijama.

 

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x