Jedan od glavnih proruskih separatista: “Prigožin je psihički nestabilna osoba i ratni zločinac”

Od prije nekoliko mjeseci Strelkov je osuđenik zbog rušenja leta MH17 2014. godine. Sad je na svom Telegram kanalu objavio da je Jevgenij Prigožin ratni zločinac. Pozvao je da se Prigožina odmah ukloni s čela Wagnera te dodao da Wagner ima malen utjecaj na stanje na bojištu.

Prigožinove objave da bi se bez Wagnera front urušio su primjer “besramne kriminalne samopromocije”, tvrdi Strelkov i dodaje kako smatra da je snimka na kojoj proziva Moskvu zbog nedostatka streljiva nastala prije dva tjedna.

Strelkov dalje navodi da Wagner na događanja na bojištu utječe zapravo u dosta maloj mjeri. Kaže da bitka koju vode za relativno malen grad u Donbasu, misleći na Bahmut, zapravo vojno nije toliko bitna.

Osim što nije odlučna za tijek rata, ona “vodi u ogromne gubitke boraca”, piše Strelkov. To sve, dodaje Strelkov, daje Ukrajini na vremenu.

U drugoj objavi dotakao se Prigožina.

“I još malo o Wagneru. Po mom mišljenju, Wagner, nakon što se završi napad na Bahmut, ne može biti povučen s fronta niti raspušten”, kaže dodavši da je potrebna reorganizacija postrojbe kako bi se uspješnije koristila u budućnosti.

“No, Prigožina se treba u potpunosti ukloniti s čela Wagnera”, dodaje.

Strelkov piše da su Prigožinove političke ambicije samo naštetile Wagneru. Osim toga, Strelkov piše da je Prigožin psihički nestabilna osoba te ratni zločinac.

Dnevnik.ba