Published On: Uto, tra 2nd, 2013

JEBI GA, KATOLIK: U Bihaću teško pretučen austrijski državljanin

Austrijski državljanin Thomas R. teško je povrijeđen u tuči u bihaćkoj diskoteci “Together”, koja se dogodila u ranim jutarnjim satima u subotu.

Prema informacijama iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, tuča se dogodila u tri sata ujutro, nakon čega je povrijeđeni austrijski državljanin primljen u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću, gdje mu je ukazana medicinska pomoć.
Na njega je u ovom ugostiteljskom objektu nasrnula grupa mladića dok je bio u društvu nekoliko prijatelja, rečeno je za Klix.ba u MUP-u USK.
Slučaj je okarakteriziran kao nanošenje teških tjelesnih povreda i preuzelo ga je Tužilaštvo USK. Prema informacijama iz MUP-a USK počinitelji su H. E., H. H., D. D., K. I. i L. E.
Prema tvrdnji Alme Delić-Ibukić, koja je bila u društvu austrijskog državljanina, glupa mladića je nasrnula na Austrijanca bez povoda. Komentirajući informacije da je Thomas R. prijetio jednoj od gošći, nakon čega je došlo do tuče, Delić-Ibukić je ustvrdila da to nije točno.
“Nije mogao nikome prijetiti, ja sam bila tu i primijetila bih to. Uostalom, on ne zna naš jezik. Krenuli smo po piće do šanka, ja sam zastala i razgovarala s jednom djevojkom, a kada sam se okrenula vidjela sam da ga tuku. Otrčala sam da pozovem u pomoć. Poslije toga sam bila s njim u bolnici, a onda i u policiji, gdje smo dali izjave”, kaže Delić-Ibukić.