Published On: Pet, kol 14th, 2015

JE SUIS CHARLIE: Svjetska premijera o Charelieu u Torontu

Svjetska premijera dokumentarnog filma “Je Suis Charlie” o terorističkom napadu na francuski satirički časopis Charlie Hebdo dogodit će se na Filmskom festivalu u Torontu u rujnu….
Međunarodni filmski festival u Torontu, koji se održava od 10. do 20. rujna, otkrio je svoj službeni program. Jedna od važnijih premijera ovogodišnjeg izdanja zasigurno je i dokumentarni film naslovljen “Je Suis Charlie“. Film obrađuje događaje koji su ove zime potresali Francusku, ali i cijeli svijet. Radi se, naravno, o terorističkom napadu na satirički tjednik Charlie Hebdo u kojem je život izgubilo 12 osoba. U dokumentarcu će biti prikazani intervjui s preživjelim članovima redakcije Charlie Hebdo koji su iznijeli svoje viđenje velike tragedije. Autori dokumentarnog filma pojasnili su kako je cilj filma odati počast ljudima koji su umrli braneći svoja uvjerenja i slobodu govora. Redateljsku palicu 90-minutnog dokumentarnog projekta preuzeli su Daniel i Emmanuel Leconte.
Teroristički napad na redakciju časopisa Charlie Hebdo dogodio se 7. siječnja u kojem su trojica muškaraca upala u zgradu redakcije i ubila 12 osoba. Tragedija je snažno odjeknula u javnosti i ujedinila svijet u brojnim povorkama mira u kojima je solidarnost pokazalo nekoliko milijuna ljudi.
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare