Published On: Sub, lis 16th, 2021

Je li Vukorepa “varao” u sinoćnjoj Potjeri?

Da se odmah ogradimo, ne radi se o klasičnom varanju koje bi podrazumijevalo korištenje nedozvoljenih sredstava na štetu suparnika. Namjerno davanje netočnih odgovora teško je utvrditi, a vjerojatno ni producente kviza previše ne zanima sve dok nije eklatantno i dok lovac čuva novac HRT-a.

Ipak, ako nešto i nije varanje u klasičnom smislu riječi, ne znači nužno da je viteški i primjereno.

Vukorepa je sinoć uspio na ploči Potjere eliminirati prva tri lovca, pri čemu je prvi od njih – kapetan drastično odskakao znanjem, ponudio jedanaest i jedan nepriznati točan odgovor u prvoj minuti, no na ploči je Mladen bio bolji te gospodin nije uspio obraniti višu ponudu.

Lovac je lagano eliminirao i druga dva natjecatelja, a dojam je da je kod četvrtog – studenta koji je kao i dva prethodnika u prvoj minuti ponudio tri točna odgovora – na ploči “tankirao”. Ponudio je devet netočnih odgovora, što vjerojatno ni najvjerniji pratitelji ovog kviza ne pamte.

Lako je dokučiti razlog. U slučaju da su eliminirana sva četiri natjecatelja, ekipa za završnu potjeru bira najboljeg među njima te se on bori s lovcem za ponuđeni iznos. Mladenu su, jasno je, šanse puno veće s četvrtim natjecateljem nego s prvim koji je briljirao i koji bi uz korak prednosti imao realne izglede da ga ugrozi.

Što mislite o Mladenovom potezu? Mislite li da je riječ o slučajnosti i da doista nije znao devet odgovora u borbi s četvrtim natjecateljem?

 

Dnevnik.ba

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Oximoron
Oximoron
1 mjesec prije

Mladen je prva liga… Igra je tako koncipirana da su neke stvari na strani lovca a neke na strani igraca. Sve dok se i jedni i drugi sluze legalnim sredstvima pobjede nisu upitne… svi imamo svoju taktiku. Na stranu sto su pitanja ponekad iznimno teska…ipak se radi o borbi 4 na jedan.