Published On: Wed, Jan 14th, 2015

JE LI VRH SDA ZNAO DA EL’ISLAMISTI U BIH ZAROBLJENICIMA REŽU GLAVE? Mirsad Kebo pozvan u tužiteljstvo da svjedoči

Kebo nema pravo koristiti Armiju RBiH za političke obračuneKebo dostavio Tužiteljstvu BiH dodatnu dokumentaciju o jedinici El MudžahidKebo dostavio Tužiteljstvu BiH dodatnu dokumentaciju o jedinici El MudžahidKebo sipa nove optužbe: Hoće šerijatsku državuKebo sipa nove optužbe: Hoće šerijatsku državuDžaferović o smjeni: Čemu tolika žurba? Džaferović o smjeni: Čemu tolika žurba?

Mirsad Kebo, potpredsjednik Federacije BiH dobio je poziv Tužiteljstva BiH da bude svjedok u vezi utvrđivanja eventualne odgovornosti Sakiba Mahmuljina, Šefika Džaferovića i drugih osoba u vezi sa ratnim zločinima nad srpskim civilima u mjestu Vozuća, općina Zavidovići, piše Dnevni avaz.

Kebo bi se 21. siječnja trebao javiti ovoj pravosudnoj instituciji, postupajući tužitelj Tužiteljstva BiH u ovom predmetu je Kasim Halilčević.

Kebo je rekao za Dnevni avaz da će se rado odazvati pozivu Tužiteljstva BiH.

”Poštujem rad pravosudnih organa. Poziv da dam iskaz kao svjedok govori daje Tužiteljstvo BiH već počelo raditi na ovom predmetu. Neka svi rade svoj posao kako bi se sve izvelo na čistac. Tužiteljstvo se u ovom slučaju pokazalo vrlo profesionalnim”, rekao je Kebo.

Podsjećamo, Kebo je Tužiteljstvu BiH dostavio brojnu dokumentaciju zbog sumnje da su ove osobe počinile kazneno djelo neprijavljivanja ratnog zločina nad srpskim civilima jer su bili udaljeni 10 metara od mjesta likvidacije srpskog civila, ali i dokaze o usudjelovanju jedinice “El mudžahid” u tijeku rata.