Published On: Čet, lip 2nd, 2016

JE LI PRISTAO POLITIČKI NE TALASATI NAKON PEGLANJA “NEOVISNOG” TUŽILAŠTVA? Radončić se vraća u politiku, ublažene mu mjere zabrane

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje Fahrudinu Radončiću, Bilseni Šahman, Bakiru Dautbašiću i Zijadu Hadžijahiću, koje Tužiteljstvo tereti za navodno ometanje rada pravosuđa.

Na današnjem ročištu Radončićevi odvjetnici unakrsno su ispitali svjedokinju Tužiteljstvu BiH Azru Sarić.

Također, Sud BiH je na prijedlog obrane ukinuo Fahrudinu Radončiću određene mjere zabrane koje su bile izrečene, potvrdio je novinarima Asim Crnalić, šef Radončićevog odvjetničkog tima.

– Sud BiH ukinuo je zabranu da se Fahrudin Radončić smije kretati samo na području Kantona Sarajevo. On sada ne smije napuštati BiH, ali na teritoriji BiH smije se kretati i obavljati svoju političku djelatnost – kazao je odvjetnik Asim Crnalić, javlja Dnevni avaz.

On je dodao da je zadovoljan događanjima na današnjem ročištu i kako je obrana odradila svoj posao, ali je napomenuo da više od toga, s obzirom na zabranu koju je Sud izrekao da se ne smiju objavljivati svjedočenje i fotografije Azre Sarić, o tome ne može reći.

Svjedočenje Sarić, kao ni njene fotografije, ne smiju biti objavljene kako u printanim tako i elektronskim medijima, jer je Sudsko vijeće donijelo takvu odluku na ročištu održanom 18. svibnja ove godine.

Odluka je donesena na zahtjev Sarić, a njen prijedlog je tada podržalo i Tužiteljstvo BiH.

Odvjetnici optuženih su se, pak, žestoko usprotivili ovom prijedlogu jer je Sarić krunski svjedok Tužiteljstva BiH i jer, kako su odvjetnici rekli tada, zbog onog što je ona činila i govorila, optuženima se sudi u ovom predmetu.

No, Vijeće je prihvatilo prijedlog Sarić i Tužiteljstva BiH, te izreklo zabranu objavljivanja.

Sljedeće ročište zakazano je za 8. lipnja u 13 sati, kada će svjedokinju Sarić unakrsno ispitati i odvjetnici Bilsene Šahman, Bakira Dautbašića i Zijada Hadžijahića.