Published On: Pon, srp 23rd, 2018

JE LI OVAJ LIK SRAMOTA GODINE: ‘Kad igra Hrvatska navijam da izgubi”

“Neshvaćeni francuski doušnik Sandi i drugarica bivša saborska nada SDPa uhvaćeni u planiranju partizanske diverzantske akcije!”, objavio je Igor Peternel uz snimku prepiske Sandija Blagonića i Marije Lugarić.

Nakon Peternelove objave zavaljala se priča o poznatom hrvatskom antroplogu, zaposleniku HAZU-a, koje je pred finalnu utakmicu Hrvatske i Francuske pripremao tekst za francuski Liberation o nogometu u Hrvata.

Naknadno će se doznati da je riječ o huškačkom članku koji je imao za cilj Hrvate predstaviti kao narod “niže vrste”.

Ubrzo je na stranicama tog francuskog medija osvanuo nepotpisan tekst u kojima nema lijepih riječi za Hrvatsku, a posebno za predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović o kojoj je, pretpostavlja se, upravo Blagonić s naročitim zadovoljstvom pisao prostačke i primitivne uvrede koje se ne izgovaraju ni u provincijalnim kavama u sitnim jutarnjim satima.

No, tekst je nepotpisan pa nije poznato je li Blagonić njegov autor.

 

Šokantno je, svjedočimo iz Blagonićeve prepiske, njegovo neznanje o općim pojmovima. Priprema tekst o nogometu, a nije mu jasno tko je Šuker, gdje igra Rakitić, tko je Dejan Lovren, a za Zlatka Dalića nije ni čuo.

Sandi Blagonić je inače član HAZU i plaćen je od svih nas pa uistinu nije jasno kako  čovjek koji živi u Hrvatskoj, doušnički radi neprijateljske tekstove i javno se hvali da navija protiv Hrvatske.


Osim opće neupućenost šokira primitivazm koji javno iskazuje Blagonić. Izjave o predsjednici Kolindi Grabar Kitarović teško je i citirati.

Blagonić je inače jedan od koautora T-comovog e-bontona –  pravila lijepog ponašanja na društvenim mrežama. Uskoro će biti objavljeno tiskano izdanje!

Nakon Blagonićevih skandaloznih izjava oglasio se i HAZU čiji je Blagonić zaposlenik:

“Povodom objavljivanja poruka na profilu dr. sc. Sandija Blagonića na društvenoj mreži Facebook kojima je nanesena šteta ugledu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, s njim je kao zaposlenikom HAZU obavljen razgovor. Opomenut je i prijeti mu prestanak ugovora o radu”, objavljeno je na stranicama HAZU.

 

Zanimljivo je da se nakon silnih primitivnih i seksističkih uvreda prema Kolindi Grabar Kitarović (napadanuta je kao žena) nije oglasila ni jedna ženska Udruga –  ni B.a.b.e. ,ni  Ženska mreža Hrvatske, ni feministice, a ni pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

Ni portali i mediji s lijevog političkog spektra Blagonićeve izjave uopće nisu spomenuli kao zanimljivu vijest.

Možemo pretpostaviti što bi se dogodilo, u nekoj hipotetičkoj situaciji, da je neka javno poznata osoba iz konzervativnog političkog spektra (recimo dr.  Zlatko Hasanbegović ili dr. Nino Raspudić) iste riječi i uputila Vesni Pusić.

M. Marković/foto:narod.hr

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare