Published On: Uto, tra. 17th, 2018

Je li ovaj izraz lica Igora Crnadka slika moderne BIH?

Dezorijentiranost, pogubljenost, izjave pune besmisla, lažni optimizam, demagogija, politička podvojenost, trošenje budžeta, postojanje čisto radi postojanja, bez nekakvog cilja, bez jedinstva,  šefovanje u ministarstvu u kojem su svi šefovi osim tebe, putovanje čisto radi putovanja, radi trošenja, nebitnost na svjetskoj sceni. Govorimo li o Igoru Crnadku ili o BIH? Teško je reći. No izraz lica Igora Crnadka, dok se čita službeno priopćenje nakon posjete šefa MVP-a Maldivija, nekako sve govori u kojoj situaciji jesmo.

Ne znamo tko piše priopćenja Crnadku no čisto se primjećuje par besmisllica. Prvo se kaže da su odnosi BIH i Maldivija dobri, te da mogu biti još bolji. Protokolarna frazetina. Jer odnosa zapravo nema. BIH i Maldivi nemaju nikakve međusobone odnose. Međusobna trgovinska razmjena na razini je statističke greške. Turistička suradnja je više nego žalosna. Koji BH građanin si može priuštiti put tamo? Možda samo Igor Crnadak. Ako ga tamo spremi Zlatkov MVP na službeni put.

No nema veze. Važno da se BH javnosti pošalje poruka kako imamo dobre diplomatske odnose sa zemljom s kojom uopće nemamo diplomatske odnose.

Tko uostalom te vijesti čita.

Iako nemaju nikakve odnose, već punu 21 godinu od međusobnog priznanja, BIH i Maldivi dogovorili su nastavak “sjajnih odnosa”. Koje inače nemaju. Dakle nastavk ničega.

Pa će u to ime otvoriti počasne konzulate. U prijevodu to znači ne postoji objektivan interes nas za vama niti vas za nama, pa je razina odnosa na razini počasnog konzulata sasvim dovoljna.

 

Nakon susreta, Crnadak je ocijenio da su politički odnosi BiH i Maldiva bili dobri ali da bi trebali biti još bolji

Stoga, smatraju da dobar angažman kvalitetnog, počasnog konzula, kako je Crnadak naveo, može pomoći unapređenju prijateljskih bilateralnih odnosa, u kreiranju ekonomskih i privrednih veza, kao i u oblasti turizma.

 

I onda ide izjava dana:

”Mene je, kaže Crnadak,  posebno obradovala činjenica, da od 1.200 otoka na Maldivima samo ih je 200 naseljeno.To znači da imaju veliki potencijal za razvoj i suradnju”, naglasio je Crnadak.

Naš ministar je sretan što Maldivi jest nenaseljena država. Njega to usrećuje. Ti otoci. I on vidi tu jedan ogroman potencijal za suradnju.

Koga točno misli naseljavati na Maldive Igor nam nije rekao. No njegov optimistični izraz lica, nakon sjajne suradnje, koja se u  21 godinu svela na nešto humanitarne pomoći tijekom rata, i 21 godinu šutnje, sve govori.

Uglavnom Igore, nema se ovdje baš još puno toga za naseljavati. Naročito ne na Maldive. Daleko je to. A Njemačka, dok si ti letio, pozobala  drug. Pozobala uzduž i poprijeko BIH.

Ministar Asim je izrazio zadovoljstvo što prvi puta, nakon 21 godine od uspostavljanja suradnje, dolazi u BiH.

Podsjetio je da je narod Maldiva 1995.godine prikupljao pomoć za narod BiH, “a to je  primjer prijateljstva i bliskosti naroda Maldiva prema narodu BiH”. ”BiH i Maldivi imaju dobre prijateljske veze i suradnju.

Ove godine slavimo 21.godišnjicu suradnje BiH i Maldiva”, kazao je pored ostalog ministar Asim, te zahvalio ministru Crnatku na prijemu, uz očekivanje da će posjeta biti uzvraćena. Diplomatski odnosi BiH i Republike Maldivi uspostavljeni su 1997.godine.

Ovo dakle mi plaćamo. Ovakve susrete. Vijesti o ovakvim susretima. Besmisao državnih institucija BIH. Kroz grimasu Igora Crnadka.

Nikad.

Nitko.

Bolje.

Nije.

Uhvatio.

 

No mi smo režimski medij. Pa ovaj tekst uzmite sa zadrškom.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer