Published On: Čet, kol 20th, 2015

Je li Nostradamus predvidio rast Islamske države?

Istraživači tvrde da je francuski prorok Nostradamus predvidio težnju islamista dominirati Europom i da će upravo to potaknuti Treći svjetski rat.
Za ovog proroka se vezuju točne vizije dolaska Napoleona i Hitlera kao dvije pojave Antikrista. Za treći pojavu Antikrista koja će se pojaviti 27 godina prije Trećeg svjetskog rata prorok je rekao da će biti strašnija od prve dvije.
Mnogi misle da je prorok ovim riječima opisao rast i divljaštva Islamske države.
Jedan sajt o proroku daje i konkretne stihove: “Doći će pokvareni, zli, loši koji je tiranisati Mezopotamiju. Svi će biti prijatelji preljubnice, zemlje loše u svakom smislu”.
Na vebsajtu se daje i objašnjenje da se radi o Iraku poslije invazije SAD i nereda koji su potom izbili, i rasta Al Kaide i Islamske države.
ID će imala za glavni cilj Mezopotamiju (Irak), a njena zastava je crna, metoda vladanja tiranija.Drugi Nostradamusovi stihovi po riječima poznavalaca tvrde da će rat početi u Europi. Po ranijem tumačenju rat je trebao početi 1999, pa bi trebao biti dovršen do 2026 ..
Zbog svega istraživači su kaoAntihriste vidjeli i Sadama Huseina i Osamu bin Ladena. Napad Al Qaide na New York je, također predvidio francuski prorok. “Godine 1999., sedmog mjeseca sa neba će doći Kralj terora”.

ID je navodno došla u posjed urana, a tvrdi da pod svoju vlast želi staviti Grčku, Balkan i Španjolsku.

U proročanstvima se navodno spominje rat u Ukrajini, ali i da je lider ID navodni Antikrist, ako i da će krstaška vojska (SAD) okupirati Mezopotamiju (Irak).
Skeptici ipak kažu da bar 50 posto proročanstava Nostradamusa nije ostvarilo.
Od onih 50 posto koji su pogođeni, potrebna je jaka doza inspiracije da bi ih povezali s aktualnim događajima. Toliko je sukoba na Bliskom istoku da je lako jedan od njih moguće “prepoznati” u stihovima francuskog proroka.
“Kralj terora” će navodno se udružiti s Rusijom za udare na SAD i Europu, počevši s nuklearnim napadom na New York.
Drugi kažu da će on biti poražen poslije 27 godina, i da će onda zavladati mir u razdoblju od tisuću godina.
(Newsweek.rs)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare